|

Oyuncular soruları cevapladı

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali''nde "Asfalt Çiçekleri" gala gösteriminde seyircisiyle buluştu. AKM'deki gösterimin ardından yönetmen Kamil Koç ile oyuncu/yönetmen Semir Aslanyürek ve oyuncu Sema Şahingöz seyircilerin sorularını cevaplamak üzere sahneye çıktı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 14/10/2014 Salı
Güncelleme: 12:26 - 14/10/2014 Salı
Yeni Şafak
Oyuncular soruları cevapladı
Oyuncular soruları cevapladı

Genç yönetmene destek amacıyla filmde rol alan usta yönetmen Semir Aslanyürek''in birlikte verdikleri görüntü, festivalin "Gelenekten Geleceğe" temasının da bir göstergesi gibiydi. Asalnyürek''in film hakkındaki şu sözleri de bunu destekler mahiyetteydi:

"Kamil, bilmeden, beni anlatmış. Gençliğimin romantik günlerini yazmış. Ben okuyunca şaşırdım, birebir beni anlatıyordu. Benim için hem kişisel hem de sanat hayatımda yol fikri önemli bir yer tutar. Şöyle düşünürüm; insan, yola girmeden bir yere ulaşamaz"

Genç yönetmen Kamil Koç'un sözleri ise bunun bir tesadüf olmadığını gösterdi:

"Ben senaryoyu Semir ağabeyi düşünerek yazdım. Onun oynayıp oynamayacağı değildi mesele; onun karakteri üzerinden yazdım. Semir ağabeyin o zaman sakalları uzundu; sakallarını keser mi, rolü kabul eder mi diye düşündüm sonradan. Ama o sırf destek olabilmek için ilk başta senaryoya bile bakmadan kabul etti. İlk kurguyu izlediğinde çok sevdiğini söylemiş ve az önce dile getirdiklerini anlatmıştı. Ben, zarafetinden, diye düşünmüştüm. Sonra ben onun ilk filmini izleyince gerçekten ne kadar da aynı kodlar üzerinden ilerlediğimizi fark ettim"

Koç, seyircilerden gelen, yolculuk ve arayış hakkındaki soruları ise şöyle cevapladı:

"Aslolan, arayıştır. Bir istikamet üzere yola çıkarız. Bu dünya da bir yolculuk. Arayan kişi, kıymetli bir şey kaybettiğinin farkında olan kişidir. Biz de bunun peşindeyiz. Diyebilirim ki biraz da kendi yolculuğumuzu paylaştık"

10 yıl önce