|

PTI Dergisi Türkçe'ye kazandırıldı

İETT Toplu taşımacılık sektörünün dünyadaki en büyük sivil toplum kuruluşu olma özelliğini taşıyan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP)''nin "Public Transport International" (PTI) dergisini Türkçe olarak yayınlamaya başladı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 21/10/2014 Salı
Güncelleme: 12:14 - 21/10/2014 Salı
Yeni Şafak
PTI Dergisi Türkçe'ye kazandırıldı
PTI Dergisi Türkçe'ye kazandırıldı

Hâlihazırda İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Rusça, Arapça ve Çince olarak yayınlanan dergiyi toplu taşımanın Türkiye''deki öncüsü İETT, Türkçe olarak yayınlamaya başladı. Dergide gündemdeki konular kapsamında uluslararası deneyimler paylaşılıyor. Toplu ulaşımla ilgili makalelerin buluşma noktası olan dergi üç ayda bir yayınlanıyor. Her sayıda Türkiye'den de çeşitli makalelere yer verilen dergide okurlar sadece uluslararası alanda değil, ulusal çapta da toplu ulaşımla ilgili gündemi takip edebilecekler.

Derginin yayınlanması ile ilgili olarak açıklama yapan İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci derginin Türkiye ulaşım sektörüne önemli katkılar sağlayacağını belirterek, ''İETT''nin böyle bir şeye öncülük etmesinden onur duyuyorum. Dergiyi Türk yayıncılığına kazandırmak ulaşımla ilgili sorunlarımızın çözümünde bize yenilikçi fikirler sunacaktır'' dedi.


9 yıl önce