|

Rahmi M. Koç Müzesi'nde Cumhuriyet Bayramı

Rahmi M. Koç Müzesi'nde, cumhuriyetin temellerinin atıldığı dönemi yansıtan eserler ile Atatürk'ün kişisel eşyaları sergileniyor.

Aa
00:00 - 27/10/2014 Pazartesi
Güncelleme: 17:31 - 27/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Rahmi M. Koç Müzesi'nde Cumhuriyet Bayramı
Rahmi M. Koç Müzesi'nde Cumhuriyet Bayramı

Konuya ilişkin açıklamaya göre, müzenin Atatürk Objeleri Bölümü'nde Mustafa Kemal Atatürk'ün kişiliğini ve o dönemi yansıtan eserler ile Cumhuriyet'in ilan edildiği dönemde kullandığı özel eşyaları ziyaret edilebilecek.

Rahmi M. Koç Müzesi'nde yer alan koleksiyonda ayrıca, dünya tarihinde Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilan edilme sürecinin yarattığı yankıyı kanıtlayan belgeler de bulunuyor.

Sergilenen eserler arasında Atatürk'ün yakınları ve çalışma arkadaşları tarafından bağışlanan eşyalar ile Atatürk'ün yer aldığı Time Dergisi'nin Mart 1923 tarihli dördüncü sayısı ile Şubat 1927'deki baskısı da yer alıyor.

Emniyet Sandığı tarafından yaptırılan hatıra Atatürk kumbarası, devlet büyükleri için özel olarak üretilmiş sigaralar ve Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'nı sembolize eden figürlerle bezenmiş, 1970'li yıllara kadar devlet dairelerinde yer alan masa süsleri de sergiyi gezen ziyaretçileri bekliyor.

Atatürk'ün az bilinen orjinal fotoğraflarının da görülebileceği özel sergide, bavulu, ayakkabıları, Cumhuriyet'in 10. Yılı kutlamalarında taktığı papyonu, çalışırken kullandığı gözlükleri, cep tarağı, mühürleri, okka takımı, evrak çantası, kılıcı, bastonu, plakları ve hastalığının son gününde kullandığı mendili ise dikkat çeken eserler arasında yer alıyor.

Girişin ücretli olduğu müze, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

9 yıl önce