|

Safiye Erol anılacak

Zeytinburnu Belediyesi vefatının 50. Yılı münasebetiyle Türk Edebiyatının münevver isimlerinden Safiye Erol ''u anacak.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 25/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 13:04 - 25/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Safiye Erol anılacak
Safiye Erol anılacak

Moderatörlüğünü Mehmet Nuri Yardım''ın yapacağı anma programında, Prof. Dr. Abdullah Uçman ve Muhterem Yüceyılmaz konuşmacı olarak yer alıyor.

Vefatının 50. Yılında Safiye Erol''u Anma Programı 27 Ekim Pazartesi saat 19.30''da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi''nde gerçekleşecek.


Safiye Erol kimdir?

Safiye Erol, 1902 yılında Edirne''nin Uzunköprü ilçesinde doğdu. Safiye Erol yazarlığa ilk adımını, Vakit gazetesinde tefrika edilen Kadıköyü''nün Romanı isimli eserle atmıştır. Bu eser 1938''de kitap olarak basıldı. Cumhuriyet gazetesinde tefrika edilen Ülker Fırtınası 1944''te kitap olarak çıktı. Ciğerdelen''in ilk baskısı 1946''da yapıldı. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Dünya Edebiyâtından Tercümeler faaliyetine katılan yazar, Selma Lagerlöf''ün Portugalıya İmparatoriçesi (1941), La Motte Fouqué''den Su Kızı (1945) kitaplarını tercüme eder.Bilhassa Ken''an Rifâi ve Yirminci Asrın Işığında Müslümanlık isimli kitaptaki makalesi ondaki fırtınalarla dalgalanan rûhun sükûnete kavuştuğunun ipuçlarını vermesi bakımından dikkat çekicidir. Tamâmı Kubbealtı Vakfı tarafından basılmış olan eserleri şunlardır: Çölde Biten Rahmet Ağacı, Ciğerdelen, Kadıköyü''nün Romanı, Ülker Fırtınası, Dineyri Papazı, Makaleler, Leylâk Mevsimi.


10 yıl önce