|

Samed, ilgi bekliyor…

Beykoz Anadoluhisarı'nda ikamet eden ve Çamlıca Özel Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi'ne devam eden 16 yaşındaki Samed Selek, ilk kişisel resim sergisini açtı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 22/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 09:30 - 22/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Samed, ilgi bekliyor…
Samed, ilgi bekliyor…

Samed Selek bir 'kaynaştırma öğrencisi'... Otistik ancak çoğu otistik çocuk gibi konuşmayı ve yazmayı öğrenebilmiş. Samed'in diğer otistik çocuklardan farkı ise resme yönelik yeteneği... Resim yapmayı çok seven Samed Selek, Ressam Defne Yasak tarafından eğitim görüyor. Pek çok tekniğin yanı sıra Pablo Picasso ve Vincent van Gogh gibi ünlülerin eserlerini 'karakalem' de çalışabilen Samed Selek, yeteneğiyle herkesi kendine hayran bırakıyor. Usta Ressam Van Gogh'un "Şapkalı Adam" eserini kendince yorumlayan otistik Samed Serek, televizyonda izlediği çizgi film karakterlerini de yine 'kendi dünyasında renklendirerek' tuvale yansıtıyor.

Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi'nde 30 Ekim'e kadar devam edecek olan sergide, aynı zamanda bir 'Hatıra Defteri' de bulunuyor. Samed'in yaşadığı Anadoluhisarı'ndaki komşularından, okuduğu Çamlıca Özel Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi'nden arkadaşlarına kadar pek çok kişi, ziyaret ettiği sergideki izlenimlerini hatıratın yapraklarına aktarıyor.

Samed Selek gibi otistik ve okulundan sınıf arkadaşı olan bir genç kız Rabia Aytek, bakın hatıra defterine neler yazıyor:

Canım Arkadaşım Samet ve Canım Aysun Teyzem...

Sizleri çok ama çok seviyorum. Sameti de çok ama çok seviyorum. Samet arkadaşımın sergisi o kadar güzelki... Samet arkadaşımın sergisini gezerken çok hayran kaldım ve maşallah Samet'e mükemmel resimler. Hayatımda gezdiğim sergilerden en olağanüstü, en mükemmel en harika sergi tek Samet'in sergisi oldu. O kadar mükemmel yapmış ki maşallah...

İyi ki seni ve Samet'i tanıdım. İyi ki Samet bizim okulda okuyor. Canım Arkadaşım Samet ve Canım Aysun Teyzem. İyi ki sizler varsınız. Seni tebrik ederim ve Sana daha güzel, nice nice büyük başarılar dilerim. İnşallah diğer sergilerini de görürüz. Canım Arkadaşım Samet... Seni çok seviyorum

Rabia Aytek


10 yıl önce