|

'Sanat İyilik İçin'in gelirleri Filistin'e

Deniz Feneri Derneği, geliri Filistin halkı için kullanılmak üzere İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun katılımıyla Pazartesi günü Dolmabahçe Sanat Galeri'sinde ikinci sergisini açıyor. İyiliğe gönül vermiş sanatkârların eserleriyle oluşturulmuş ve geliri Filistin'de yaraların sarılması için harcanacak 'Sanat İyilik İçin' sergisi ziyaretçileri bekliyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 19/07/2014 Cumartesi
Güncelleme: 14:49 - 19/07/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
'Sanat İyilik İçin'in gelirleri Filistin'e
'Sanat İyilik İçin'in gelirleri Filistin'e

Sanat İyilik İçin sergisinde bir araya gelen sanatçılar, yine eserlerini ulvi bir amaç doğrultusunda sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde düzenlenen sergide; değerli sanatçıların seçkin hat, tezhip ve ebru eserlerinin yanı sıra el yapımı çömlek biblolar ve Kütahya işi çini karolar sanatseverleri bekliyor.

Sanat iyilik için sergilerinin ilki Mayıs ayında Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenmiş ve teveccüh görmüştü.

Serginin geliri Filistin'e

Sergi, Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde (28 Temmuz 2014 Bayram günü haricinde) 21– 31 Temmuz 2014 tarihleri arasında 09.00 – 18.00 saatlerinde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Düzenlenen serginin gelirinin ilk etapta Moritanya'da sağlık ocağı yapımında kullanılması öngörülmüştü. Ancak Gazze'de yaşanan katliam nedeniyle sergi ile elde edilecek bağışın Filistin'e yardım olarak gönderilmesine karar verildi. Bir sonraki Sanat İyilik İçin Sergisi'nin geliri Moritanya için kullanılacak.

Destek Veren Kurum ve Sanatkârlar

Mahmut Şahin ve öğrencileri, Ferhat Kurlu, Cemali Gündoğdu, Halil İbrahim Umuç, Alparslan Babaoğlu, İsmail Hakkı Gurbetçi, Enderun Sanat, Klasik Türk Sanatları Vakfı, Kütahya Vav-Der, Bursa Bab-ı Nun Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneği, Eskişehir Velkalem Derneği, İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi, Tiryakiart Sanat Galerisi, Galeri Bir İmza.


10 yıl önce