|

Sanata açılan alternatif mekan

Kültür ve sanat hayatımıza tiyatro, müzik ve diksiyon alanlarında eğitim veren Çemberlitaş Fırat Kültür Merkezi, gençlere okul olmayı sürdürüyor.

Şamil Kucur
00:00 - 5/02/2010 Cuma
Güncelleme: 23:31 - 4/02/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Sanata açılan alternatif mekan
Sanata açılan alternatif mekan

Çemberlitaş'ta 1991'de kurulan Fırat Kültür Merkezi (FKM) tiyatro, müzik, diksiyon alanlarında her yıl kültür sanat dünyasına yenilikler ve yeni kabiliyetler kazandırmaya devam ediyor. Fırat Kültür Merkezi Genel Müdürü Servet Aktosun, toplumumuzun hassasiyetlerini, milli ve manevi değerlerini gözeten ve ilkesel davranmayı bir vecibe olarak kabul eden bir misyon ile kültür ve sanat ile bu alanlardaki eğitimin merkezde topluma verilmesini amaçladıklarıını söylüyor.

KÜLTÜRÜMÜZE HİZMET GÖREVİMİZ

Kültür ve eğitim alanlarında ciddi çalışmalar ve faaliyetler ortaya koyan kültür merkezinin, kendisini yenileyerek hizmet hayatına devam etmekte olduğunu anlatan Aktosun, 'Son yıllarda da sanatın evrensel niteliklerini kültürümüzün unsurlarıyla birleştirerek güçlü bir imaj oluşturmuştur. 911 koltuk kapasiteli Büyük Salon, konferans, tiyatro, sahne sanatları ve gösterilere uygun bir şekilde tasarlanmış. Portakal Salon ise 100 kişi kapasiteli olup, panel, söyleşi, firma eğitimlerinde ve bilgilendirme toplantılarında sağladığı sıcak iletişim ortamı ile hizmet vermektedir' dedi.

2001 yılında kurulan FKM Tiyatrosu, sahneye konulan tiyatro eserleri ile çok ciddi bir tiyatro gişesi oluşturdu. FKM Sahnesi'nde yakın zamanda sahnelenen 'Tuna Boyu', 'Hacata', 'O'nu Beklerken' ve 'Hırsız' adlı oyunlar, hafta içi de çeşitli turne ve organizasyonlarla tüm Türkiye'ye ulaşmakta. Fırat Kültür Merkezi, bünyesinde faaliyet gösteren FKM Tiyatrosu şimdiye kadar sahnelediği onlarca oyunla, yüzbinlerce seyirciye ulaşmış.

KABİLİYETLER KAZANDIRIYORUZ

Bu yoğun tempo içerisinde FKM Tiyatrosu her yıl yeni kabiliyetlere imkân tanımakta ve kadrosuna yeni oyuncular katmaktadır. Eğitim kalitesinden taviz vermeden “kültürün merkezi” olma yolunda hızla yol alan bir tiyatro. Verdiği eğitimlerin başında da “FKM Tiyatro Okulu” var. Tiyatro Okulu'nun en büyük özelliklerinden biri, başarılı kursiyerleri FKM Tiyatrosu'nda değerlendirebilmesidir. Servet Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “FKM Müzik Okulu ile Diksiyon ve Hitabet kurslarımızla kaliteli müzik ve düzgün Türkçe konuşma ve hitabet ile de Fırat Kültür Merkezi kültür ve sanatımızı toplumumuzla buluşturacağız” '




14 yıl önce