|

Sanatın Kasa'sı

Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri, 10. yıl sergisinde 139 sanatçıyı biraraya getirdi. Eski bir banka kasasının galeriye çevrilmesi ile bir ilke imza atılırken, galeride genç ve uluslararası üne sahip sanatçılar çalışma ve eserlerini sergileme imkanı buldular.

Şamil Kucur
00:00 - 16/02/2010 Salı
Güncelleme: 00:33 - 16/02/2010 Salı
Yeni Şafak
Sanatın Kasa'sı
Sanatın Kasa'sı

Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri, 10. yılı, 1999'dan bu yana düzenlenen 51 sergiye katılan 139 sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi ile kutluyor. Aralarında Sarkis, Yoko Ono, Alev Ebüzziya, Osvaldo Romberg gibi dünya çapında isimlerin çalışmaları da sergide yeralıyor.

Sabancı Üniversitesi'nin İletişim Merkezi olarak kullanılan Karaköy'deki tarihi Minerva Handa bulunan, genç sanatçıların çalışmalarına olduğu kadar dünya çapındaki sanatçıların eserlerine de yer verilen Kasa Galeri'nin 10. yaş sergisi, 3 Mart 2010 tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

Sabancı Üniversitesi' ne ait Kasa Galeri gerçekten ilginç bir mekan. Eski bir banka binasınınen alt katındaki eski kasa odası galeriye çevrilmiş. Büyük bir çelik kapıya sahip, zamanında banknotların doldurduğu üç oda 10 yıldır, genç sanatçıların çalışmalarına olduğu kadar dünya çapındaki sanatçılara da yer veren bir sanat mekânı.

ULUSLARARASI SANAT CAMİASINDA

Sabancı Üniversitesi, 1999 yılından bu yana Avrupalı ve Akdenizli Genç Sanatçılar Bienali'ni düzenleyen uluslararası BJCEM organizasyonunun üyesi ve Türkiye seçicisi olarak görev yapıyor. Bu bağlantıyla ilgili seçim ve organizasyon çalışmaları da başlangıcından beri Kasa Galeri tarafından yürütülüyor. 1999 Roma Bienali sonrası 2001'de Saray-Bosna, 2003'te Atina, 2005'te Napoli, 2007'de Bari 2009'da Üsküp'te düzenlenen BJCEM bienallerinde Türkiye'den katılan genç sanatçıları seçiyor ve bu eserleri “Geleceğe Esintiler” sergilerinde İstanbul izleyicisine sunuyor. Bu önemli uluslararası organizasyon, çoğu kez genç sanatçılar için yapıtlarını ilk defa ülke dışında sergileme olanağı sağlarken, kişisel ve sanatsal bağlantılar kurma imkanı veriyor.



14 yıl önce