|

Şehri resmedecekler

Süleymanpaşa Belediyesinin düzenlediği "1. Ulusal Sanat Çalıştayı" kapsamında kente gelen 14 ressam, şehri tuvale yansıtarak tanıtımına katkı sağlayacak. Ressamlar, Gençlik Merkezinde kendilerine ayrılan bölümde, daha önce gezdikleri şehrin tanıtımı için resim yapmaya başladı.

Aa
00:00 - 12/09/2014 Cuma
Güncelleme: 13:01 - 12/09/2014 Cuma
Yeni Şafak
Şehri resmedecekler
Şehri resmedecekler

Ressam grubunun koordinatörü Hakan Esmer yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 ay önce bu çalışma için görüşmelere başlandığını, ardından ressam ve çalıştay grubu oluşturduklarını söyledi.

Çalıştay grubuyla Tekirdağ'ı ziyarete geldiklerini belirten Esmer, "Tekirdağ, İstanbul gibi metropol bir kentin sırtının arkasında, sırt dönülmüş bir yer ama keşfedilmesi gereken çok güzel bir coğrafya. Bu coğrafyada bulunmak, burayı sanatsal olarak izlemek, izlemlerimizi tuvale yansıtmak, keyif verici" diye konuştu.

"İzmir'den, Trabzon'dan geldiler"

Esmer, çalışma kapsamında Tekirdağ'a Türkiye'nin çeşitli illerinden ressamların geldiğini vurguladı.

Çalışmalarının çok keyifli geçtiğini belirten Esmer, "Trabzon, Adana, Eskişehir, Bursa, İstanbul ve Gaziantep'ten gelen arkadaşlarımız var. Böyle bir grubuz. Çalıştayların bir diğer önemi de buluşmak, paylaşmak. Çalışmasında her sanatçı kendisine özgü sanat anlayışını ortaya koyan resimler yapıyor" diye konuştu.

Çalışmaya katılmak için İzmir'den gelen ressam Serdar Leblebici ise grupta bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

İnsanı ve doğasıyla Tekirdağ'ın çok özel bir kent olduğunu ifade eden Leblebici, "Dolayısıyla ilki gerçekleştirilen çalıştay belki bundan sonra sürekli olacak. Böyle de olmalı. Bu etkinliğin içinde yer almak mutluluk verici" dedi.

Leblebici, şehri birkaç gün gezme şansları olduğunu, edindikleri izlenimleri eserlere yansıttıklarını kaydetti.

10 yıl önce