|

"Shakespeare Zorda" tiyatro severlerle buluştu

Ekim başında perdelerini açan Devlet Tiyatroları (DT), dün akşam Chris Alexander ile Hille Darjes'in kaleme aldığı "Shakespeare Zorda"nın prömiyeriyle seyirci karşısına çıktı.

Aa
00:00 - 11/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 17:05 - 11/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
"Shakespeare Zorda" tiyatro severlerle buluştu
"Shakespeare Zorda" tiyatro severlerle buluştu

DT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, çağımızdaki bir oyunun genel provası sırasında geçen olaylarda, 17. yüzyıl ve bugünün oyuncularının kaygıları, kişilikleri ve oynadıkları roller aynı sahne üzerinde buluşuyor. Londra'da bulunan ve en görkemli dönemini yaşayan Globe Tiyatrosu'nda yaşananların anlatıldığı oyunda, Shakespeare'in baskılar altında oyun yazma mücadelesi ile ilk kez sahneye çıkması seyirciyi güldürüyor.

Kraliçe Elizabeth dönemi İngilteresinde geçen ve yer yer bugünün provalarına dönülen "tiyatro içinde tiyatro" niteliğindeki eser, oyuncuların hem dönemi hem de kendilerini yansıttıkları 3 katmanlı bir oyun olarak sahneleniyor.

Oyunda Shakespeare'in kız kardeşi Judith, o yıllarda sahneye çıkan ilk kadın olmak için, Lord Essex Kraliçeyi devirmek için, oyuncu Kempe ise Hamlet oyununa bir soytarı sahnesi yazdırmak için Shakespeare'e baskı yapıyor.

Çevirisini Yücel Erten'in yaptığı, Ebru Nil Aydın, Kayhan Sarıgöllü, Zafer Güllü, Gökçe Yurtsal, Ünsal Coşar, Mehmet Akay, Cüneyt Mete, Edip Tümerkan, Ercan Eker ve Serdar Kayaokay'ın rol aldığı eseri, yönetmen İlham Yazar sahneye taşıyor.

Seyircinin prömiyerine büyük ilgi gösterdiği "Shakespeare Zorda", Ankara Akün Sahnesi'nde gelecek hafta içerisinde de sahnelenmeye devam edecek.

10 yıl önce