|

Şiirle kalpleri tamir ediyor

Dr. Mustafa Nafiz Karagözoğlu, Türkiye'de bir ilke imza atarak, yırtılması ve paylaşılması için özel tasarımlı "Al Kalbimi İçinde Sen Varsın" isimli şiir kitabı çıkardı.

00:00 - 16/02/2010 Salı
Güncelleme: 00:34 - 16/02/2010 Salı
Yeni Şafak
Şiirle kalpleri tamir ediyor
Şiirle kalpleri tamir ediyor

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Nafiz Karagözoğlu, insanların beden sağlığı için yürüttüğü 15 yıllık çalışmasının ardından, "Al Kalbimi İçinde Sen Varsın" adlı şiir kitabı ile ruha da hitap eden bir çalışmaya imza attı.

Dr. Karagözoğlu, 10 yıllık şiir birikimini, 30 şiirden oluşan "Al Kalbimi İçinde Sen Varsın" isimli kitapta topladı. Paylaşmanın bir yolunun da şiir olduğunu dile getiren Karagözoğlu, "Şiirler, paylaşılsın diye kitabın sayfalarını kalp şeklinde yırtılabilir olarak planladık. Böylece sevenler sevdiklerine uygun buldukları duygu yüklü yaprakları diğer sayfalara zarar vermeden paylaşabilecek" ifadelerini kullandı. Eserini eşine ve çocuğuna atfeden Karagözoğlu, genel sağlık tanımına farklı bir boyut kattı.

RUH EĞER İYİYSE, SAĞLIĞINIZ İYİ DEMEKTİR

Karagözoğlu, "Sağlığın bir tanımı var; ruh, beden ve sosyal durumun tam bir iyilik içinde bulunması halidir, mevcut sağlığı biz günlük hayatta; doktor, ilaç ve hastane gibi algılıyoruz, biraz tetkik, biraz diyet biraz tahlil, aslında bu değil aslında bu bir parçası, ruh eğer iyiyse sağlıklıyız demektir" dedi. İnsanın ruh sağlığının ve kendini iyi hissetmesinin bir çok hastalığın da iyileşmesi için ilk madde olduğunu kaydeden Karagözoğlu, "İnsanın kendisini iyi hissetmesi aslında bir amaç, hastaların iyi olma ümidi de bunun için değil midir? Beden için gayret ediyoruz elimizden ne gelirse, ruh için bir katkımız olduysa ne mutlu bize" şeklinde konuştu.

KİTAP KAPAĞINA FOTOĞRAFINI YAPIŞTIR

Kitabın sonunda herkesin kendi şiirlerini yazabilmesi için boş şiir sayfaları bıraktıklarını anlatan Karagözoğlu, "Bir yenilik de kitabımızın kapağında. Bu sayfa fotoğraf çerçevesi gibi. Böylece sevenler, sevdiklerinin aşkını kalbinde, fotoğraflarını ise yapıştırıp başuçlarında tutabilecekler" diye konuştu. Ayrıca kitapta ayrılan yerlere sevdiklerinizin fotoğrafları yapıştırabilir, yaprak şeklinde hazırlanmış ve yerinden düzgün bir şekilde çıkartılabilen sayfalarıyla koparılmaya hazır bir halde sunuluyor.

GÜLÜMSEME DE KALBİ TEDAVİ EDİYOR

"İnsanlığın sevgi tarlasına biz de birkaç şiir ekmek istedik" sözleriyle kitabın ortaya çıkış hikayesini anlatan Karagözoğlu, "Anjiyo başka bir derdi tedavi ediyor, ama kırılmış bir kalbi tedavi edecek şey olmayan bir gülümsemedir. Kıymet veriyorsanız bu çok çok önemli bir şey. Ruh ve beden araba ile şoför gibi aslında, ruh bedene nasıl yaklaşırsa beden öyle hizmet üretiyor. İnsanı diğerlerinden farklı kılan şey seçme özelliğidir. Seçerken de sevmeyi mi nefreti mi seçeceğiz bu önemli" şeklinde konuştu.


Dünya'ya gelmek için yola çıkarken annemizdi kadın,

Büyürken, kucaklarında sallanırken ninemizdi kadın,

Ev de kız kardeşimiz,

Okulda arkadaşımızdı kadın,

Gönüllerde sevgili,

“Yuvayı yapan dişi kuş”,

Yavrumuz, kızımız, canımızdı kadın.

Her erkek için farklıydı adın.

Gayret edip paylaşan, için için ağlaşan,

Sevdikleri uğruna gece gündüz uğraşan,

Çalışan, çalışan, çalışandı kadın.

Hayatın her yerinde, her anında var iken, 365 günde 1 gün mü kadın?



14 yıl önce
default-profile-img