|

Silk Road Ensemble İstanbul'a geliyor

Çin asıllı çellist Yo-Yo Ma ve adını tarihi İpek Yolu'ndan alan Asya ile Avrupa'nın etnik kültürlerini müziğine taşıyan orkestrası Silk Road Ensemble, eylül ayında İstanbul'da sahne alacak.

Aa
00:00 - 25/08/2014 Pazartesi
Güncelleme: 16:27 - 25/08/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Silk Road Ensemble İstanbul'a geliyor
Silk Road Ensemble İstanbul'a geliyor

Dünya prömiyerini gerçekleştireceği bestesi eşliğinde, kemençe virtüözü Kayhan Kalhor'un ve Kürtçe şarkı seslendiren Aynur'un konuk olacağı konser, 4 Eylül akşamı Zorlu Center PSM'de izleyiciyle buluşacak.

Beş yaşında çello çalmaya başlayan, 7 yaşında Dwight D. Eisenhower ve John F. Kennedy için performans sergileyen 8 yaşında eşlik ettiği bir konserle Amerikan televizyon ekranlarında ün kazanan ve 15 yaşında profesyonel çocuk yetiştiren bir okuldan mezun olarak Harvard Radcliffe Orchestra'da solistlik yapan dünyaca ünlü çello virtüözü Yo-Yo Ma, 1998 yılında kurduğu Silk Road Ensemble ile sahne alacak.

Eski Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından 2006'da "Barış Elçisi" ilan edilen ve 2010'da Amerika'nın en prestijli ödülü olan Presidential Medal of Freedom'ı Barack Obama'dan alan Yo-Yo Ma'nın, 1998 yılında kurduğu orkestrası Silk Road Ensemble, farklı kültür ve gelenekleri müziğiyle harmanlayarak izleyiciye sunuyor.

İpek Yolu'nun tarih, kültür ve geleneklerinin tüm dünyada anlaşılabilmesi amacıyla kurulan orkestra, Asya ve Avrupa'da yaşayan din, kültür ve ırkların tarihi zenginliğini, bölgenin geleneksel müziğiyle sahneye taşıyor.

Silk Road Ensemble'a kemençesi ile eşlik eden Kayhan Kalhor'un "Layers of Loneliness" isimli eserinin dünya prömiyerinin de gerçekleşeceği konserin bu bölümünde, şarkcı Aynur da yer alacak.

Yo-Yo Ma 75 albümüyle 17 Grammy Ödülü'nün yanı sıra 1978'de Avery Fisher Prize, 1999'da Glenn Gould Prize, 2001'de National Medal of the Arts, 2006'da Dan David Prize ve Sonning Prize'ın da dahil olduğu sayısız ödüle sahip.

10 yıl önce
default-profile-img