|

Sokaklar sanat koktu

4. Eski Ev Yeni Sanat Uluslararası Plastik Sanatlar Sempozyumu''nun final gecesi ve serginin açılışı Urla''nın Yağcılar Köyü''ndeki Urla Bağevi Butik Otel''de gerçekleşti.

İha
00:00 - 23/09/2014 Salı
Güncelleme: 12:33 - 23/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Sokaklar sanat koktu
Sokaklar sanat koktu

25 sanatçının önderliğinde gerçekleşen sempozyumun final gecesi ve sergi açılışına Urla Belediyesi Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ ve sanatseverler katıldı. Almanya, İtalya, İngiltere, Danimarka, İran ve Türkiye''den 25 sanatçının katıldığı sempozyumun konusu "Mübadele" oldu. 500 bin Türk ve 1 milyon Yunanlı mübadilin psikolojik ve ruhsal yönüne yoğunlaşan sanatçılar, değişik tekniklerde resim çalışmaları, mermer, metal ve heykel çalışmaları gerçekleştirdiler.

Koordinatörlüğünü Tuncer Topçu, Sema Akbay Sertkaya ve Reyhan Abacıoğlu''nun üstlendiği sempozyumun açılış konuşmasını Tuncer Topçu yaptı. Topçu; ''Mübadeleyi anlatırken amacımız siyasetin siyasi yönüne dokunmak değil, o insanların yaşadığı zorlukları yansıtmaktı'' dedi. Reyhan Abacıoğlu; ''Göçe zorlanan şehirlerini bırakıp giden insanların duygu durumundan yola çıkarak her sanatçı kendi yorumunu kattı. Her yıl evrensel bir konuyu ele alıp yorumluyoruz'' açıklamasında bulundu.

Urla Bağevi Butik Otel''in sahibi Serhat Akkaya; ''Yağcılar Köyü Selanik göçmenlerinin olduğu mübadele köyü. Biz de sanki ufak bir mübadil gibi buradayız. Global dünya bizi yerellikten uzaklaştırıyor. Yerelliğe çok önem veriyorum ve o yüzden burada yaşıyorum'' dedi.

10 yıl önce