|

Sonbaharda kültür-sanat canlanır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen, 2014-2015 kültür-sanat sezonunun açılışı yapıldı.

.
00:00 - 1/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:34 - 30/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Sonbaharda kültür-sanat canlanır
Sonbaharda kültür-sanat canlanır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen, 2014-2015 kültür-sanat sezonunun açılışı dün akşam Çırağan Sarayı''nda düzenlenen törenle yapıldı. Törende, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, İstanbul''un giderek cazibe alanını arttırdığına dikkati çekti. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ana hedeflerinin İstanbul''u festivallerin ve dünyaca ünlü organizasyonların merkezi yapmak olduğunun altını çizen Şen, «İstanbul hiçbir tanıtıma ihtiyacı olmayan bir şehir. İstanbul tarihiyle ve kültürüyle asırların ötesinden gelmiş, asırların ötesine gidecek bir tarih birikimine sahip. İstanbul adına yakışır bir şekilde kültür sanat alanında dünya çapında adından söz ettirmelidir» dedi.

TİYATRONUN 100 YILI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, 17 Kasım''da CRR''de İBB Şehir Tiyatroları''nın 100. yaşının bir şölen havasında kutlanacağının müjdesini vererek şunları kaydetti: "Şehir Tiyatroları repertuvarı yenilendi; yeni sezonda yepyeni oyunlarla tiyatro severlerin karşısında olacak. Bu yıl Türk Sinemasının da 100. yılı... Sinemamızın da layık olduğu biçimde anılması için tüm hazırlıklar sürüyor. 14 Eylül 2014''ten itibaren, Atatürk Kitaplığı 24 Saat hizmet vermeye başladı ve bu bir bir ilk.''


10 yıl önce