|

Tarihi Kervansarayda sanat öğreniyorlar

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bulunan ve 1637'lere tarihlenen Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda açılan 14 kursa katılan kursiyerler, aralarında ebru, hat, minyatür, tezhip, saz, piyano, seramik ve ahşap boyamanın da olduğu sanat dallarını öğreniyor.

Aa
00:00 - 21/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:30 - 21/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Tarihi Kervansarayda sanat öğreniyorlar
Tarihi Kervansarayda sanat öğreniyorlar

Battalgazi ilçesinde bulunan ve 1637'lere tarihlenen Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda açılan 14 kursa katılan kursiyerler, aralarında ebru, hat, minyatür, tezhip, saz, piyano, seramik ve ahşap boyamanın da olduğu sanat dallarını öğreniyor.

İlçede bulunan ve 1637 yılında 4. Murat Han'ın silahtarı Mustafa Paşa tarafından yaptırılan kervansaray, 2009 yılında yapılan restorasyonun ardından Kaymakamlık ve İlçe Belediyesi tarafından, kültür ve sanat merkezi haline getirildi.

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mercan Sarı yaptığı açıklamada, restorasyon çalışmalarının ardından kültür ve sanat merkezi haline gelen kervansarayda, açılan kurslarda 14 sanat dalının icra edildiğini söyledi.

Aralarında ebru, hat, minyatür, tezhip, saz ve piyanonun da yer aldığı kursların ücretsiz olduğunu vurgulayan Sarı, yaklaşık 250 kursiyere, Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen usta öğreticiler tarafından eğitim verildiğini anlattı.

Tarihi kervansarayda tarihle sanatı buluşturduklarını belirten Sarı, "Sanatsal faaliyetlerden bahsedecek olursak ebru, hat, tezhip, minyatür, müzik, saz, piyano... Bu alanda çocuklarımız eğitim alıyor. Bizi en çok sevindiren yönü, çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzaklaşıp böyle güzel bir mekanda sanatla buluşmaları ve sanatı icra etmeleri" diye konuştu.

10 yıl önce