|

Türk ve Kore Edebiyat Sempozyumu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Güney Kore'de düzenlenen "İstanbul Kore'de 2014" organizasyonu çerçevesinde, Türk ve Kore Edebiyat Sempozyumu sona erdi.

Aa
00:00 - 23/09/2014 Salı
Güncelleme: 17:13 - 23/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Türk ve Kore Edebiyat Sempozyumu
Türk ve Kore Edebiyat Sempozyumu

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Gyeongju Hyundai Otel'de düzenlenen Türk ve Kore Sempozyumu'nda iki ülke edebiyatı tanıtıldı.

Sempozyumun son gününde "Türk ve Kore Edebiyatının Kökleri" konulu oturumda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen "Hacı Bektaş Veli: Yetmiş İki Milleti Bir Gören Veli" ve Prof. Dr. Bang Min Ho "Yi Gwang Su'nun Tarihi Romanları ve Ulusal Anlatımın İması" hakkında konuştu.

Merak ve ilgiyle takip edilen sempozyumda, edebiyatçı ve yazar Özcan Ünlü Yunus Emre'yi anlatırken, Prof. Dr. Shim Kyung Ho "Park Ji Won'un Düzyazısı" hakkında bilgi verdi.

Türkçe-Korece'nin kökleri ve eğitimi konulu oturumda Prof. Dr. Suh Jae Mahn "Kore'de Türkçe Öğretimi", "Prof. Dr. M. Ertan Gökmen "İslamiyet Öncesi Türk Edebiyatı ve Türk Kore İlişkileri" başlıklı sunum yaptı.

Kapanış oturumunda iki gün boyunca devam eden sempozyumda sunum yapan konuşmacılar genel değerlendirmede bulundu.

Edebiyat Sempozyumu'nun kapanış konuşmasını yapan Abdurrahman Şen, "Yeni Bir Yolculuk Başlıyor" sloganıyla çıktıkları yolda, bu yolculuğun çok sağlam şekilde yürümesi için iyi adımlar atıldığını düşündüğünü kaydetti.

İstifade edilen, yeni ışıklar görülen önemli bir toplantının tamamlandığını vurgulayan Şen, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, bu projenin önemini ilk günden beri kavramış olarak çalışmaya başladık. Aynı heyecan ve sıcaklığı Kore'de Gyeongju Edebiyat Evi'nde de gördüğümüz için kardeşçe ve kolkola bu proje gerçekleşti. İkincisini gördüğümüz bu projenin 30'uncusunu, 40'ıncısını, 50'ncisini çocuklarımızın yürütmesi dileğiyle sizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Asla aklımızdan çıkarmayalım; güneş doğudan doğar" ifadelerini kullandı.

Programın sonunda, Abdurrahman Şen, Dong-ni Mok-wol Edebiyat Evi Başkanı Jang Yun Ik'ın karşılıklı hediye takdiminde bulundu. Jang Yun Ik ayrıca sempozyuma katılan Türk konuşmacılara teşekkür plaketi verdi.

10 yıl önce