|

Türkiye 3 bin kitapla Frankfurt'da

Frankfurt Kitap Fuarı Türkiye ulusal standı, düzenlenen törenle açıldı. Stantta 200 yayınevinin 3 bine yakın kitabı ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Aa
00:00 - 9/10/2014 jeudi
Güncelleme: 12:03 - 9/10/2014 jeudi
Yeni Şafak
Türkiye 3 bin kitapla Frankfurt'da
Türkiye 3 bin kitapla Frankfurt'da

Frankfurt Kitap Fuarı Türkiye ulusal standı, düzenlenen törenle açıldı.

Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, bakanlık olarak kültüre ve sanata destek verip özel sektör temsilcileriyle de üst düzeyde işbirliği yaptıklarının altını çizerek "Bu işbirliğiyle birlikte Türkiye, dünya kitap piyasası içerisinde 13. sıraya kadar yükselme başarısını gösterdi. 1985 yılından bu yana Frankfurt Kitap Fuarı'na aynı heyecan ve duyguyla katılmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

İspanya'da 2015 yılında düzenlenecek kitap fuarında Türkiye'nin onur konuğu olacağını belirten Müsteşar Yardımcısı Gül, "Frankfurt'ta vatandaşlarımızın varlığını ve kitap fuarını çok önemsiyoruz. Bu kapsamda da Türk edebiyatını en güzel şekilde temsil etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Kütüphane ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu da önemli bir kitap fuarında Türkiye'nin farklı alanlarda katettiği mesafenin kültürel, sosyal, sanatsal ve edebi alanlarda da karşılığının olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yoğun katılım

Açılış törenine, Konsolos Özkan Durmaz, Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Osman Şahin, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal Zeynioğlu, Basın Yayın Birliği Başkanı Münir Üstün, yazarlar Sinan Yağmur, Selahattin Yusuf ve Engin Akın ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye, fuarda 48 metrekaresi çocuk kitapları bölümü olmak üzere 348 metrekarelik alanda yer alıyor. Türkiye standında aralarında Alfa, Boyut, Büyük Doğu, İletişim, İnsan, Kaknüs, Timaş ve Yapı Kredi'nin de bulunduğu 20 yayınevi, çocuk yayınları standında da aralarında Damla, Erdem, Günışığı, Mavi Bulut, Redhouse ve Yumurcak'ın bulunduğu 12 yayınevi kurumsal olarak temsil ediliyor.

Stantta 200 yayınevinin 3 bine yakın kitabı ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Yayınevleri kendilerine ayrılan sergi ve görüşme bölümlerinde eserlerini tanıtıyor ve telif görüşmeleri yapıyor. Türkiye ulusal standında yer alan ebru sanatçısı Sezer Subaşı, uygulamalı olarak sanatını icra ederken, katılımcılara ebru örnekleri hediye ediyor.

il y a 10 ans