|

Türkiye-Polonya ilişkileri sempozyumu

İstanbul'daki Polonya Köyü olan Polonezköy'ün yer aldığı Beykoz, iki gün sürecek Türkiye-Polonya İlişkilerinin 600.Yıldönümü Sempozyumu'na evsahipliği yapacak.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 24/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:09 - 24/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye-Polonya ilişkileri sempozyumu
Türkiye-Polonya ilişkileri sempozyumu

Beykoz Belediyesi tarafından 27-28 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek sempozyuma yurt içi ve yurtdışından çok sayıda akademisyen ve tarihçi konuşmacı olarak katılacak, 'Başbakanlık Osmanlı Arşiv Belgelerinde Osmanlı-Lehistan İlişkileri' konulu sergi yer alacak, Polonezköy'ün tarihi, dini, kültürel mekanlarına gezi düzenlenecek, dostluğun sembolü olan Polonezköy halkının Türk ve Polonya'daki akrabaları ile olan ilişkileri de masaya yatırılacak.

İki ülkenin dışişleri bakanları tarafından imzalanan niyet beyanı ile başlayan 600.Yıldönümü etkinlikleri, Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski'nin ülkemize gerçekleştirdiği resmi ziyaretle start almış, çeşitli sergilerle devam etmişti.

Türkiye'deki tek Polonya köyü olan ve Polonya kökenli vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Polonezköy'ün yer aldığı Beykoz'da gerçekleştirilecek ve iki gün sürecek sempozyumda; Türkiye-Polonya arasındaki derin tarihsel ilişkiler yansıtılacak, iki ülkenin kültürünü tanıtacak kapsamlı ve çok yönlü çalışmalar, sunumlar ve sergiler yer alacak.

Sempozyumla ilgili bilgi veren Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Polonezköy'ün iki ülke arasındaki dostluk ve ilişkileri sonucu doğduğunu, kardeşlik ve barışın sembolü olduğunu belirterek, ' İki gün sürecek sempozyum, sergi ve kültürel geziyle iki ülke arasındaki dostluk ve ilişkiler güçlenecektir' dedi.

10 yıl önce