|

Türkmenistan'da Türk Kültür Günleri başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği Türk Kültür Günleri, başkent Aşkabat'taki konserle başladı.

Aa
00:00 - 23/09/2014 Salı
Güncelleme: 17:24 - 23/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Türkmenistan'da Türk Kültür Günleri başladı
Türkmenistan'da Türk Kültür Günleri başladı

Türkmenistan Devlet Medeniyet Merkezinde gerçekleştirilen açılış törenine, Türkmenistan Kültür Bakan Yardımcısı Atageldi Şamuradov, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu ve yabancı misyon personelleri ile birlikte çok sayıda Türkmen katıldı.

Türkmenistan'da Türk Kültür Günlerinin gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyetini dile getiren Abdurrahman Arıcı, Türkiye-Türkmenistan kültürel etkinliklerinin bununla sınırlı kalmadığını, Türk ve İslam tarihinde önemli yere sahip olan tarihi Merv kentinin de dünyaya tanıtılmasında Türkmenistan'a destek olmaya hazır olduklarını belirtti.

Açılış konserinde kanun sanatçısı Tahir Aydoğdu ile ekibinin müzik dinletisi ve İzmir Türk Dünyası Devlet Dans ve Müzik Topluluğunun gösterisi seyircilere keyifli anlar yaşattı. Türk sanatçıların Türkmen ve diğer Türk lehçelerinde söylediği parçalar seyirciler tarafından coşkuyla alkışlandı.

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Türk Kültür Günleri, 22-26 Eylül günlerinde Aşkabat'ta ve Merv kentinde devam edecek. Türk Kültür Günleri çerçevesinde, geleneksel tiyatro, müzik, dans, bale, sinema gösterileri ile ebru, gümüş işçiliği, bakırcılık, çinicilik, cam boncuk işleme sanatları Türkmen sanatseverlere sunulacak.

10 yıl önce