|

TYB İstanbul'da Şiir Günleri başlıyor

18 Ekim Cumartesi günü saat 12.00''de TYB İstanbul Şubesinin Sultanahmet'teki medresesinde açılışı gerçekleşecek olan "Şiir Günleri" şairleri ve şiir severleri bir araya getirecek. Şiir Günleri'nin ilk gününde, son bir yılda yazılan şiirlerin gündem edileceği "Yıl boyunca Şiir" paneli ve yine son bir yılda yazılan şiirlerin okunacağı "Şiirin Bağbozumu" etkinliği yer alacak.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 15/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 16:12 - 15/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
TYB İstanbul'da Şiir Günleri başlıyor
TYB İstanbul'da Şiir Günleri başlıyor
19 Ekim Pazar günü

ilk oturumda 80, 90 ve 2000'li yılların şairleri, dönemlerinin poetikalarını konuşmak için bir araya gelecekler. Aynı gün saat 17.00''de ise şiir severler çok beğenecekleri bir deneyim gerçekleştirecekler; "Şiirin Atölyesi" onları bekliyor olacak.

20 Ekim Pazartesi günü
ilk oturum saat 14.00''te. "Şair, Kaybolmayan Umuttur" başlığını taşıyan bu oturum, insanımızın ve şairlerin şiir serüvenini merkeze alacak. Ardından saat 17.00''de "Yeni Şiir Kuramları"nı bizzat teorisyeni şairlerden dinlenebilecek.

"Sudan Geçen Yangınlar" 21 Ekim Salı gününün ilk oturumu. Meselesi olan şiirleri ve şiirin meselelerini ele alacak olan oturum saat 14.00''da başlayacak. Saat 17.00'de ise "...Devirmiyorsa Nedir ki Şiir..?" başlığıyla "Dava Şiirleri" şairlerin dilinden hayat bulacak...

22 Ekim Çarşamba, bir saygı günü...
"Şairin Dünyası" başlıklı oturumumuza şair Hüsrev Hatemi konuk olacak. Aynı gün saat 16.00''da ise şiirin diğer sanatlarla ilişkisi incelenecek. Oturumumuzun başlığı: "Şiire Değen Kanatlar"…
23 Ekim Perşembe günü
şairleri ve şiir severleri İstanbul'un en güzel manzaralarının arasında bir araya gelecek. Şairler, yazarlar ve 5 gün boyu festivali takip eden misafirlere boğaz gezisi gerçekleştirilecek. Aynı zamanda festival yemeğinin de gerçekleşeceği etkinliğik saat 17.00''de gemide başlayacak.
''ŞİİR GÜNLERİ''NE ÖZEL ŞİİR GAZETESİ

Şiir Günleri'ne özel olarak planlanan ve hafta boyunca çalışmasına devam edecek şiire dair röportajların, köşe yazılarının, haberlerin yer alacağı "Şiir gazetesi" de basılmış olarak gemide şairler, şiir severler ve misafirlere dağıtılacak.

KATILIMCILAR

Adnan Özer, Ahmet Murat, Ali Ayçil, Ali Ural, Atilla Maraş, Ayşe Sevim, Bâki Ayhan T., Bestami Yazgan, Bülent Parlak, Celal Fedai, Furkan Çalışkan, Haydar Ergülen, Hayriye Ünal, Hüseyin Akın, Hüseyin Karaca, Hüsrev Hatemi, İrfan Çalışan, İsmail Kılıçarslan, Kamil Remzi Cin, Mehmet Davut Göksu, Meryem Kılıç, Metin Önal Mengüşoğlu, Mevlana İdris, Murat Koparan, Murat Sözer, Mustafa Aydoğan, Muzaffer Doğan, Nurettin Durman, Orhan Özekinci, Osman Özbahçe, Özcan Ünlü, Prof. Dr. Ergün Yıldırım, Prof. Dr. Fatih Andı, Prof. Dr. Hasan Akay, Recep Garip , Selçuk Küpçük, Sevim Arslan, Suavi Kemal Yazgıç, Sümeyra Yaman, Şafak Çelik, Şeref Akbaba,Taner Taştekin…

CUMHURİYETİN EN İYİ 12 ŞİİRİNİ SEÇİYOR
Şiir Günleri" kapsamında festival öncesi ve haftası boyunca devam edecek anket çalışması ile Cumhuriyet döneminin en sevilen 12 şiirini belirlenecek.
sitesinden tüm şiir severler oy kullanabilecek. Bu çalışma sonunda belirlenen 12 şiir, TYB İstanbul Şubesinin Sultanahmet'teki medresesine asılacak ve bir yıl boyu kalacak...

10 yıl önce