|

Uluslararası Fotoğraf Şöleni sona erdi

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) öncülüğünde düzenlenen "Uluslararası Fotoğraf Şöleni ve 32. Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) Kongresi" sona erdi.

Aa
00:00 - 8/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 16:36 - 8/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Uluslararası Fotoğraf Şöleni sona erdi
Uluslararası Fotoğraf Şöleni sona erdi

Ürgüp'teki bir otelde gerçekleştirilen gala yemeğine katılan TFSF Başkanı Sami Türkay yaptığı açıklamada, organizasyona başlarken hedeflerinin çok büyük olduğunu ve bu hedeflerin gerçekleştiğini söyledi.

Organizasyon kapsamında 41 ülkeden 300'e yakın fotoğraf sanatçısını 1-7 Eylül tarihlerinde Türkiye'de misafir ettiklerini dile getiren Türkay, "Gerçekleştirilen kongre sonrası Ankara ve Kapadokya çevresinde foto safariler yapıldı. Çok olağanüstü, güzel fotoğraflar çekildi ve bu konuklar vasıtasıyla Türkiye fotoğraflarını yurt dışına taşıma şansını elde ettik" dedi.

Türkay, şunları kaydetti:

"Bu etkinlik, Türkiye'nin tanıtımı için çok önemli bir fırsat oldu. Düşünün 300'e yakın fotoğraf sanatçısı bir hafta içerisinde en az 5 bin kare fotoğraf çekti. Şu an her birinin arşivinde Türkiye ile ilgili binlerce kare fotoğraf var. Bunu hiçbir ekonomik güç yapamaz ancak böyle sivil toplum örgütleri çalışmaları sonucunda faydalı geri bildirimler oluşur. Biz de Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu olarak başından beri bu bilinçle bu kongreye ev sahipliği yaptık."

Tüm konukların olağanüstü fotoğraflarla ve güzel duygularla Türkiye'den ayrıldığını belirten Türkay, "Çekilen bu fotoğraflardan ülkemiz için prestij albümler oluşturacağız. Bu albümler de ülkemizin tanıtımı için kullanılacak" dedi.

Türkay, böyle bir organizasyona öncülük etmekten dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, "Ekip arkadaşlarımıza ve bu organizasyonda bize katkı veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

10 yıl önce