|

Venedik'ten 2 ödülle döndü

Kaan Müjdeci'nin 'Sivas' filmi küçük oyuncusu Doğan İzci'nin En İyi Erkek Oyuncu seçilmesinin ardından Jüri Özel Ödülü ile ikinci ödülünü aldı.

Kültür Sanat Servisi
00:00 - 7/09/2014 dimanche
Güncelleme: 20:45 - 6/09/2014 samedi
Yeni Şafak
Venedik'ten 2 ödülle döndü
Venedik'ten 2 ödülle döndü

71. Venedik Film Festivali dün akşam gerçekleştirilen ödül töreniyle sona ererken, Kaan Müjdeci'nin Sivas isimli filmi Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. Festvalin en büyük ödülü olan 'Altın Aslan' bu yıl, İsveç-Almanya-Norveç-Fransa ortak yapımı 'A Pigeon Sat On A Branch Reflecting On Existence' filmine verildi. Ödül töreninde, en iyi yönetmene verilen 'Gümüş Aslan' ödülünü de 'The Postman's White Nights' filmiyle Rus yönetmen Andrej Koncalovskij kazandı. Kaan Müjdeci'nin Sivas isimli filmi ise Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Filmin küçük oyuncusu Doğan İzci de önceki gün festivali takip eden uluslararası sinema yazarları tarafından Premio Bastio D'Oro 2014 – En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görülmüştü. 11 yaşındaki Aslan adlı bir çocuk ile Sivas isimli bir dövüş köpeğinin, bozkırda geçen hikayesini anlatan 'Sivas' filminin başrollerinde Doğan İzci ve Çakır yer aldı.

Yozgat'ta çekildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yapım desteği ile gerçekleştirilen Sivas'ın çekimleri, geçtiğimiz yıl Yozgat'ın Yerköy ilçesinde gerçekleştirildi. Senaryosu Kaan Müjdeci'ye ait olan filmin görüntü yönetmenliğini Armin Dieroff ve Martin Hogsnes Solvang kurgusunu ise Yorgos Mavropsaridis üstlendi.

il y a 10 ans