|

Yeryüzünün en sıcak anları

World Press Photo (Dünya Basın Fotoğrafları) 2011 sergisinin Türkiye ayağı bu sene 6 - 28 Eylül tarihleri arasında Forum İstanbul'da düzenleniyor

00:00 - 2/09/2011 Cuma
Güncelleme: 22:18 - 1/09/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Yeryüzünün en sıcak anları
Yeryüzünün en sıcak anları

Her yıl dünyanın birçok bölgesinde düzenlenen ve izleyicilerin oldukça yoğun ilgi gösterdiği "World Press Photo" (Dünya Basın Fotoğrafları) 2011 sergisi TNT Ekspres'in katkılarıyla İstanbul'da açılıyor. Dünya foto muhabirliğinin bir yıllık güncesi sayılabilecek fotoğrafların yer aldığı World Press Photo, 6 Eylül'de ziyarete açılacak. Sergi, 28 Eylül'e kadar fotoğraf severler tarafından Forum İstanbul'da izlenebilecek.

2011 yılı boyunca gezici sergi ile tüm dünyada izleyiciye unutulmaz bir deneyim yaşatan World Pres Photo'nun sıradaki durağı olan İstanbul'da; doğa, spor, portre genel haberler, spot haberler, güncel konular, günlük yaşam, sanat ve eğlence dallarında izleyiciye sunulacak.

5691 FOTOĞRAF SANATÇISI KATILDI

Her yıl dünyanın dört bir yanından; foto muhabirleri, ajans, gazete ve dergiler tarafından yarışmaya gönderilen etkileyici fotoğraflar 19 kişilik bağımsız uluslararası bir jüri tarafından 9 farklı kategoride değerlendiriliyor. 2011 yılındaki yarışmaya ise 125 ülkeden 5691 fotoğrafçı tarafından gönderilen 108.059 fotoğraf katıldı.

Ödüllü fotoğrafların yer aldığı World Press Photo sergisinin açılışı, Riccardo Venturi'nin “ Dünya'dan Sıcak Anlar” sunumuyla gerçekleşecek. Aynı zamanda Riccardo Venturi ile 6-7 Eylül tarihlerinde “Fotojurnalizm Üzerine” atölye çalışmaları da düzenlenecek. Çocuklara yönelik “Basın için Spor, Spor için Basın” atölye çalışmasının yanı sıra etkinlikler kapsamında "Fotoğraf'ın F'si" paneli de sergiye katılanlar tarafından izlenebilecek. Sergi kapsamında 24-25 Eylül tarihlerinde herkese açık ödüllü Foto-Maraton yarışmasması düzenlenecek.


Ailesine döndü töre peşinden geldi

18 yaşındaki Bibi Aisha, kocasını terk ettiği için kulakları ve burnu kesilerek cezalandırıldı. Yerel kültüre göre bir erkeğin karısı tarafından utandırılması burnunu kaybetmesi anlamına geliyor. Bu da ceza olarak kadına dönüyor.


13 yıl önce