|

Yönetmen Ceylan ABD'de fotoğraf sergisi açtı

Ödüllü Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan, 2012 yılında hayatını kaybeden babası Mehmet Emin Ceylan'ı konu alan ''Babamın Dünyası'' adlı fotoğraf sergisini New York'ta açtı.

Aa
00:00 - 31/10/2014 Cuma
Güncelleme: 09:39 - 31/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Yönetmen Ceylan ABD'de fotoğraf sergisi açtı
Yönetmen Ceylan ABD'de fotoğraf sergisi açtı

Kış Uykusu filmiyle Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülü kazanan Ceylan'ın, ABD'deki ilk sergisi, New York'un Chelsea bölgesindeki Tina Kim Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ceylan'ın sergisindeki eserle, Kasaba, Koza ve Mayıs Sıkıntısı adlı filminde rol alan baba Ceylan'ın renkli, büyük baskı fotoğraflarından oluşuyor.

Sanatçının 2008 yılında İstanbul'da ''Babam İçin'' adıyla açtığı fotoğraflarından oluşan sergide, yalnızlık, yaşlılık, zaman gibi konuların şiirsel anlatımına yer veriliyor. Çarpıcı detaylarla ışığın maniple edildiği eserlerde, postmodern varoluşsal temalar kullanan sanatçının, filmlerinde en çok kullanmayı sevdiği kar sahnelerini de fotoğraflarına yansıttığı görülüyor.

Türk-Amerikan Cemiyeti'nin desteğiyle açılan sergi, 13 Aralık'a kadar ziyarete açık kalacak.

Öte yandan, Ceylan'ın New York'taki fotoğraf sergisi dışında, Modern Sanat Müzesi (MoMA) sinema salonunda, 3 Maymun, Uzak, Kasaba, Koza, Bir Zamanlar Anadolu'da, Kış Uykusu, Mayıs Sıkıntısı ve İklimler adlı filmlerinin gösterimi de gerçekleştiriliyor. Film gösterimleri 5 Kasım'a kadar sürecek.

9 yıl önce