|

Zeki Müren, kabri başında anıldı

Besteci ve ses sanatçısı Zeki Müren, vefatının 18'inci yılında Bursa'daki kabri başında anıldı. Müren'in, Emir Sultan Mezarlığı'ndaki kabri başında gerçekleştirilen anma törenine, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfının bazı yöneticileri, Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesinin idareci, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Aa
00:00 - 24/09/2014 mercredi
Güncelleme: 14:17 - 24/09/2014 mercredi
Yeni Şafak
Zeki Müren, kabri başında anıldı
Zeki Müren, kabri başında anıldı

Zeki Müren'in yeğeni İlknur Güner, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, onun ailesine mensup olmaktan büyük gurur duyduklarını söyledi.

Merhum sanatçının, ileri görüşlü ve halkını çok sevmesiyle de tanındığını dile getiren Güner, şöyle konuştu:

"Zeki Müren, Türk toplumunu hüzünde, mutlulukta, neşede, sevinçte birleştiren ve Türk Sanat Müziğini, Türk Halk Müziği kadar sevilen bir düzeye taşıyan sanatçıydı. Zeki Müren, çağdaş ve modern bir toplum yaratmak, modern gençler yetiştirmek için servetini TEV ile TSK Mehmetçik Vakfına bırakmıştı. Toplumumuzun bu iki vakfı desteklemesi gerekiyor. Her şeyin Zeki Müren'in düşlediği gibi güzel olmasını temenni ediyorum."

TEV Bursa Şube Başkanı Mehmet Çalışkan ise "Sanat Güneşi"nin kendileri için bir eğitim güneşi olduğunu belirterek, "İnsanların örnek alabileceği, Türkiye'ye rol model olan birisiydi" ifadesini kullandı.

Vakfın Zeki Müren Burs Fonundan şimdiye kadar 2 bin 450'yi aşkın öğrencinin yararlandığı bilgisini veren Çalışkan, bu öğretim yılında 210 üniversiteliye aylık 400 lira burs vereceklerini bildirdi.

Bu arada, Zeki Müren'in babası Kaya Müren'in mezarının üzerinden geçen nisan ayında çalınan 150 kilogramlık bronz kubbenin yerine yenisinin yaptırılarak konulduğu görüldü.

il y a 10 ans