|

Zeybekle break dansın birleşimi "zeybreak"

Geleneksel Türk danslarını keşfetmek için Türkiye turuna çıkan break dansçılar, Germencik ilçesinde breakdansı ile zeybek oyununu birleştirip, davul zurna eşliğinde "zeybreak", oynadı.

Aa
00:00 - 8/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 16:43 - 8/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Zeybekle break dansın birleşimi "zeybreak"
Zeybekle break dansın birleşimi "zeybreak"

Red Bull Anadolu Break Projesi kapsamında 20 kişilik kafileyle geleneksel Türk danslarını keşfetmek için Türkiye turuna çıkan Neguin ve Roxrite, Germencik ilçesinde katıldığı bir sünnet düğününde gösteri yaptı. "Zeybreak" adını verdikleri gösteride, zeybek oyunu ile break dansı "harmanlayan" dansçılar, ilginç görüntüler oluşturdu.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü öğrencilerinin de efe kıyafetleriyle eşlik ettiği gösteride basın mensuplarına açıklamalarda bulunan proje organizatörü Kadir Memiş, Amerika ve Brezilya'dan gelen breakdansçılarla geleneksel Türk danslarını keşfetmek istediklerini söyledi.

Aydın'da zeybek ile başladıkları gösterilere Denizli, Antalya ve Kars'ta devam edeceklerini dile getiren Memiş, şunları kaydetti:

"Ülkemizde 4 bin oyun var. Bunlardan 3-4 tanesini keşfetmeye çalıştım. Bunların en önemlilerinden zeybek kültürünün zenginliğini yansıtmaya çalışıyoruz. Bu oyunları arkadaşlarımıza tanıtıp sonrasında belki harmanlaştırıp ortaya 'zeybreak' dediğimiz güzel figürler çıkarmayı umuyoruz. Bugün davul ve zurna eşliğinde break dans ile zeybeği birleştirip yansıtmaya çalışıyoruz. Ayrıca turnemizde çekilen görüntüler belgesel haline getirilecek."

Öte yandan dans ekibi Germencik'te incir bahçelerini dolaşarak çekimler de yaptı.

10 yıl önce