|

Haşereye karşı kimsayal mı elektronik yöntem mi?

Yaz aylarında sıklaşan haşerelere karşı başvurulan kimyasal tedbirler kötü sonuçlara yol açabiliyor. Çocukları kimsayallara karşı korumak için kitaplar hazırlanırken, haşerelere karşı elektronik kovucuyu öneren firmalar, manyetik dalga yayan Pets-Shop gibi ürünlerin kimyasallardan çok daha uzun ömürlü ve insan sağlığına zararsız olduğunu savunuyor.

00:00 - 16/05/2010 Pazar
Güncelleme: 00:44 - 15/05/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Haşereye karşı kimsayal mı elektronik yöntem mi?
Haşereye karşı kimsayal mı elektronik yöntem mi?

Çocuklar söz konusu olduğunda "normal" bir durumun ne zaman "acil" hal alacağı belli olmaz. Küçük afacanlar göz açıp kapayıncaya kadar bir avuç hapı yutabilir, bir fare zehirini ağzına atabilir ya da naftalinin tadını merak edebilirler. Dr.Yusuf Cem Kaplan ve Dr. Ömer Demir aileleri zehirler konusunda uyarıyor. Ahlât Pazarlama Genel Müdürü Hakan Yılmaz ise yaz aylarında artan kimsayal zehirlenmelerine karşı Elektronik Haşere kovucu Pest-Stop'u öneren Ahlât Pazarlama Genel Müdürü Hakan Yılmaz ise İngiltere'de üretilen cihazın insan ve evcil hayvan sağlığına kesinlikle yan etkisi olmadığını vurguluyor.

İlaçlardan evde kullanılan kimyasal temizlik ve haşere kovucu maddelere, gaz ve ağır metallere kadar "zehirlenme potansiyeline sahip" tüm şüphelileri tek tek inceleyen Dr. Yusuf Cem Kaplan ve Dr. Ömer Demir, anne babalar için hazırladığı kapsamlı bir rehber hazırladı.

Hayy Kitap'tan çıkan ve çocuğunuzun başına gelebilecek tüm olası zehirlenmeleri ve alınabilecek tedbirleri içeren kitapta "Çocuklar neden ve nasıl zehirlenir, küçük çocuklarda tek tabletle bile ciddi zehirlenmeye neden olabilen ilaçlar, kimyasal maddelerle zehirlenmeler" gibi başlıklar bulunuyor.


ELEKTRONİK ÇÖZÜM SAĞLIKLI MI?

Kimyasallardan yana başınız dertte ise genellikle yaz aylarında artma eğilimi gösteren haşere ve hayvan ısırmalarına karşı Pest-Stop haşere kovucusu ise elektronik bir çözüm sunuyor. Prize takılan cihaz, üç cephesinden 180 derece dalga yayıyor. Cihazı Türkiye'ye getiren Ahlât Pazarlama'nın Sorumlusu Hakan Yılmaz, Pets Shop'un insan ve evcil hayvan sağlığına zarar vermediğini vurguluyor. Yazlık evlerde kene korkusuna son vereceği kaydedilen ürünün beş yıl boyunca kullanılabildiğini ifade eden Yılmaz, "Kimyasal ilaçlamanın ömrü 28. gün sonunda bitiyor. Pets Shop iki yıl garantili. Ancak en az 5 yıl ömrü var" diyor. Yılmaz, Pest –Stop Türkiye'nin her noktasına kapıda ödeme yapma imkânı ile ulaştırıldığını söylüyor.


ASTIM HASTALARI DA KULLANABİLİYOR

Astım hastalarının kimyasal ilaç kullanamaması nedeniyle ortaya çıkan elektronik kovucular hızla kimyasalların yerini alıyor. Haşerelerin bağışıklık sistemlerine etki ederek istenmeyen bölgeden uzaklaştırma yöntemi ile çalışan araçlar sayesinde 150- 200 metrekarelik bir alana haşerelerin yaklaşması önleniyor. Elektrikli haşere kovucu insan kulağının algılayamayacağı kadar düşük bir desibelde yaydığı ses ile haşerelerin eve veya istenmeyen bölgeye yaklaşmasını önlüyor. Ses seviyesi alçalıp yükseldiği için bağışıklığa neden olmuyor. İnsan sağlığına ve ekosisteme hiçbir zararı olmayan bu ürünler bit, pire, tahtakurusu, kene, güve, fare, örümcek gibi zararlılara karşı yüzde 100 koruma sağlıyor.



14 yıl önce