|

Sabır meyvesi

Baba olmak için 2O yıl bekledi. 48 yaşında babalığı tadan Gazanfer Yeşilfidan, kızı Azra ile gurur ve seviçle Babalar Günü'nü ilk kez kutlayacak

Ayşe Olgun
00:00 - 17/06/2007 Pazar
Güncelleme: 19:20 - 16/06/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Sabır meyvesi
Sabır meyvesi

Bugün Babalar Günü. 21 yıldır çocuk sahibi olma özlemi çeken Gazanfer Yeşilfidan ilk kez 4 aylık kızı Azra'yla birlikte Babalar Günü'nü kutlayacak. Onun heyecanı şimdiden evi sarmış durumda. Gazanfer Bey'in yüzünden gülümseme eksik olmuyor. Öyle ki çocuk sahibi olmak için tedavi gördükleri o sıkıntılı 20 yılı anlatırken bile gülümsüyor. 48 yaşında baba olmanın keyfi Gazanfer Bey'e göre bir başka. 4 yıl önce emekli olmuş. Ancak Gazanfer Bey'i evde tutmak ne mümkün. Bir evladı olsun diye gece gündüz çalışıp biriktirdikleri her şeyi ve babadan kalma bir daireyi tedavi için sattığını söylüyor ve ekliyor: “Herşey kızım için feda olsun.” Ellerindeki para bitince kredi bile almışlar. Şimdi bir yandan kızıyla babalığın keyfini çıkarıyor bir yandan da borçlarını ödemek için çalışıyor.


Babama söylemekten çekindim

Hadiye ve Gazanfer Yeşilfidan çifti 21 yıl önce dünya evine adım atar. Bu mutlu tabloyu çocuklarıyla tamamlamayı hayal eden çift, ilk yıl çocuk sahibi olamaz hemen doktora giderler. Yapılan tetkiklerden sonra Gazanfer Bey'in sperm sayısı yeterli bulunmaz ve tedavi başlar. Doktorlar umutludur. Ancak tedaviler sonuca ulaşmaz. Çünkü yaz tatillerinde babasının yazlığına gidip, orada büfe işleten Gazanfer Bey, babasına tedavi gördüğünü söylemeye utandığı için tedavileri sekteye uğrar.


Hamile kaldığımı söylemedim

Ama onlar bütün olumsuzluklara rağmen yarım kalan tedaviyi ne olursa olsun sürdürürler. Üç kez tüp bebek denenir. Ancak sonuç hüsrandır. Bu sıkıntılı dönemde hep birbirine destek olan çift morallerini yüksek tutmaya çalışır. Bu süre zarfında kendileri gibi çocuk sahibi olmak isteyenlerin bir araya geldiği Çocuk İstiyorum Derneği'ne gidip (ÇİDER) diğer çiftlerle tanışır sorunlarını paylaşırlar. Artık kararlıdırlar evlat edineceklerdir. Ama son bir kez tüp bebek denerler. Bu son denemede Hadiye Hanım hamile kaldığını öğrenir. “Hastaneye tek gitmek istedim, eşime de, 'sonuç olumsuz olursa yanına gelirim' dedim. Tahlil sonucunda hamile kaldığımı öğrendim eşime hiçbirşey demeden işyerine gittim. Geldiğimi görünce sonuç olumsuz sandı. Biraz sonra dayanamayıp hamile olduğumu söyledim. İşyerinde bizi kutlayanlar, bir sevinç bir heyecan yaşandı ki anlatamam.”


Heyecandan kucaklayamadım

Tebrik üstüne tebrik alan çiftin mutluluğu dokuz ay boyunca devam eder. Doğum günü herkes hastaneye akın eder. Öyle büyük bir kalabalık olur ki… Gazanfer Bey doğuma girmek ister ama anne buna razı gelmeyince çaresiz elinde kamera kapı önünde sabırsızlıkla bekler. “Bebeğimizi ilk gördüğümde kucağıma alamadım. Öyle büyük bir heyecan yaşadım ki” diyor Gazanfer Bey. Anne Hadiye Hanım usulca bebeğini kollarını bırakır. O ilk buluşmayı bir daha ikiside hiç unutamazlar. Yeşilfidan çiftinin şimdi bütün sohbetlerinde Azra bebek var. Gelecek üzerine kurdukları hayaller de hep onun için. Anne baba olmanın keyfini çıkaran çift, bu dünyada aldıkları en güzel hediyenin biricik bebekleri Azra olduğunu söylüyor.


17 yıl önce