|

Şampiyonların bisikleti Salcano

Dünyada önemli bir pazar payına sahip olan Salcano Bisikletleri şampiyon sporcuların da tercihi. Geçtiğimiz Cuma günü Uluslararası 3. Trakya Bisiklet Turu'nun ikinci etabında birinciliği, Salcano'nun sponsor olduğu Torku Şekerspor'dan Yuri Metlushenko kazandı. 48. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda da Torku Şekerspor'un Bulgar sporcusu Ivailo Gabrovski birinciliği kucaklamıştı.

00:00 - 27/05/2012 Pazar
Güncelleme: 21:50 - 26/05/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Şampiyonların bisikleti Salcano
Şampiyonların bisikleti Salcano

Bisiklet, motosiklet alanında kalitesini ispatlamış ve dünya pazarında çok ciddi bir paya sahip olan Salcano, öncelikle İngiltere olmak üzere Avrupa'ya ve Afrika'ya ürünlerini gönderiyor. Salcano Bisikletleri'nin şampiyonalarda yakaladığı başarılar neden tercih edilen bir marka olduğunu da göz önüne seriyor. Türkiye Bisiklet Federasyonu'nca geçtiğimiz Cuma düzenlenen Uluslararası 3. Trakya Bisiklet Turu'nun ikinci etabında birinciliği, Salcano'nun desteklediği Konya Torku Şeker Spor'dan Yuri Metlushenko kazanarak, sarı mayonun sahibi oldu. Dünya Bisiklet Birliği'nin 2012 takviminde yer alan 2.2 sınıfındaki 3. Uluslararası Trakya Bisiklet Turu'nun 2. etabı için Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinden start alan sporcular, 115 kilometrelik mesafeyi Çerkezköy, Saray ve Vize ilçelerinden geçerek Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Nisan ayında düzenlenen 48.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na da Salcano Bisiklet damgasını vurmuş, Konya Torku Şekerspor'un Bulgar sporcusu Ivailo Gabrovski, ferd ve genel klasmanda birinci olmuştu. Ayrıca yönetim kurulu üyesi Bayram Akgül'ün çabalarıyla geçen yıl kurulan Salcano-Arnavutköy takımı, 10 milyon Euro bütçeli Europcar, OmegaPharma-Quick Step ve Rabobank gibi kulüpleri geride bırakarak Takım Klasmanın'da ilk 10'a girmişti. Turu 86 saat 53 dakika 27 saniyeyle tamamlayan Salcano, 25 takım arasında 8.sırayı elde ederken Lampres, Saxobank, OmegaPharma gibi dünyaca ünlü ekipleri geride bırakmış oldu.

BALKANLARDA DA SALCANO RÜZGARI ESİYOR

Salcano'nun 2 kıta, 4 ülkeyi kapsayan ve 13 yarıştan oluşan Dağ Bisikletleri Serisi ise 12 Şubat'ta Ümraniye'de başladı. Serinin büyük finali 16 Eylül'de Arnavutköy'de yapılacak. Salcano Mtb Cup İlk yarışı Ümraniye Kent ormanda yapıldı. Uluslararası yapılan yarışa katılım fazlaydı. Ardından ikincisi Bosna Hersek'te yapıldı. Bosna Hersek'te yapılan ilk Uluslararası yarış olma özelliğini taşıyordu. Bosna Hersek'ten iki gün sonra Sırbistan'da Salcano Mtb Cup üçüncüsü yapıldı. Olimpiyat puanları için önemli bir yarış olduğu için yabancı sporcuların katılımı ile güzel bir yarış oldu. Dördüncüsü Göreme'de yapıldı 140 sporcunun katılımı ile gerçekleşti olimpiyatlar için iyi puanlar alındı. Salcano Mtb Cup beşincisi Arnavutköy'de C1 kategorisinde teknik bir parkurda yapıldı. Salcano Mtb Cup serisinin altıncı Bijelo Polje'de Salcano Arnavutköy sporcuları ilk üçü oluşturdular. Ardından bir gün sonra yedincisi Beograd düzenlenen yarışın birincisi Salcano Arnavutköy'den Bojan oldu.

BU YARIŞLAR KARDEŞLİK PROJESİ

Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül, bu yarışlarda en büyük hedeflerinin, Türkiye'nin olimpiyatlara gidebilmesi için önemli puanlar çıkarması olduğunu söylüyor. Bu yarışların aynı zamanda 'kardeşlik projesi' olduğunu da belirten Akgül, firma olarak en büyük amaçlarının, Balkanlar'da ve Türkiye'de bisiklet sayesinde kardeşliğin gelişmesi ve bisiklet sporunun bu ülkelerde gelişimini sağlamak olduğunu ifade ediyor.


Salcano'nun arkasında alın teri var

Küçük bir atölyede üretime başlayan Salcano'nun kurucusu Salih Akgül, şimdi dünyaya ihracat yapan bir firma olmanın gururunu yaşıyor.

Salcano'nun kurucusu olan Yönetim Kurulu Başkanı Salih Akgül Sırbistan'ın Müslüman bölgesi Sancak'tan Türkiye'ye gelip sıfırdan başladığı iş hayatında Salcano'yu büyük bir şirket konumuna getirdi. 17 yaşında Türkiye'ye geldiğinde hayatında ilk kez deniz gören Salih Akgül, dil sorunu nedeniyle Meslek Lisesi Makine Bölümü 2. sınıfta bırakmak zorunda kaldığını ifade ediyor. Aile ekonomisine katkıda bulunabilmek için de çalışması gereken Akgül 100 kişi arasından 2 kişilik işe seçilmeyi başarmış. Bir süre Hover adlı fabrikada çalışan Akgül, kendi işini kurma hikayesini ise şöyle anlatıyor: "Memleketime gidecektim. Patronum bunu duyunca bana yol harçlığı olarak 1000 Mark verdi. Bazı sebeplerden dolayı bu geziye çıkamayınca bu parayı değerlendirmeye karar verdim ve küçük bir atölye kurdum. Eşimin yardımları, babamın duaları hep yanımda oldu. İlk aldığım sipariş iki elektrikli taş motoruydu. Birini satamadım hala saklarım. Bir yandan da fabrikada çalışmaya devam ettim. Kendim bu işi yapabileceğime kanaat getirince de fabrikadan ayrıldım." Salcano şu an Avrupa ve Afrika'ya ürün gönderiyor. Yönetim Kurulu Üyesi olan Salih Akgül'ün büyük oğlu Bayram Akgül ihracat ve ithalatla ilgili çalışmalar yapıyor. Bayram Akgül ayrıca Motosiklet Sanayicileri Derneği MOTODER'in Başkanı. Salih Akgül'ün küçük oğlu Yusuf Akgül ise şirketin imalat ve pazarlamasını yürütüyor.


Salcano ile başarıyı yakaladık

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'ndan sonra Konya Torku Şekerspor, sponsoru Salcano firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Salih Akgül ve Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül'e teşekkür ziyaretinde bulundu. Salcano'nun Arnavutköy'deki üretim merkezinde gerçekleştirilen ziyarette Konya Torku Şekerspor Antrenörü Mehmet Şafakçı'nın yanı sıra sporcular Ivailo Gabrovski, Muhammet Atalay, Yuri Metlushenko, Volodymyr Bileka ve Serhy Gretchyn de hazır bulundu. Salih Akgül, ziyarete gelen KonyaTorku Şekerspor'u başarılarından ötürü tebrik ederek, antrenöre ve sporculara hediye verdi. Ziyarette ayrıca Konya Torku Şekerspor ekibi bisikletlerin yapıldığı imalathaneyi gezerek bisikletleri inceledi. Konya Torku Şekerspor Antrenörü Mehmet Şafakçı, "Kazanan sporcularımızla teşekkür ziyareti için buradayız. Çünkü, Tour of Turkey'de Salcano'nun bisikletleriyle başarılı olduk." dedi. Birinciliği elde eden Konya Torku Şekersporlu sporcu Ivailo Gabrovski de, 'İşbirliğimizden ötürü Salcano'ya teşekkür ederim. Umarım bu işbirliğimiz uzun süre devam eder. Hayatımdaki en büyük başarıyı bu bisikletle elde ettim. Bu da şunu gösteriyor ki, bu bisiklet uluslararası camiada da rekabet edebilecek özellikleri taşıyor' dedi. Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül ise, Türkiye turunda Türk takımların Salcano tarafından desteklenmesinin kendileri açısından önemli bir konu olduğunu vurgularak, '2012 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu hepimiz için bir gururdu. Turu ben ilk kez izleme fırsatı buldum ve gerçekten Türkiye'nin gururu olan bir organizasyon. Salcano bir Türk markası. Türkiye turunda Türk takımların Salcano tarafından desteklenmesi bizim açımızdan önemli bir konuydu. Biz özellikle Gabrovski'nin şampiyonluğundan büyük mutluluk duyduk. Bu başarının da devam edeceğini düşünüyoruz.' diye konuştu.



12 yıl önce