|

Sıra dışı bir otomobil: Peugeot RCZ

Peugeot RCZ bir konsept otomobilin hayata geçmesinin ötesinde, kullanıcısına sağladığı konfor, iddialı görüntüsü ve rakiplerine oranla makul fiyatı ile sınıfında yeni bir çizgi sunuyor.

Merve Sena Kılıç
00:00 - 18/09/2011 Pazar
Güncelleme: 00:04 - 18/09/2011 Pazar
Yeni Şafak
Sıra dışı bir otomobil:  Peugeot RCZ
Sıra dışı bir otomobil: Peugeot RCZ

Peugeot RCZ, markasının yenilenme unsurlarından birini ve "keyif modelleri" çizgisinde yeni bir aşamayı oluşturuyor. RCZ, özgün tarzı, özel iç mekânı, sürüş keyfi, dinamik ve çevreci motor seçenekleri ile 200 yıllık tarihinden güç alan Peugeot markasını daha fazla tutku ve heyecan dolu bir geleceğe doğru taşıyor. İsminin ortasında sıfır ya da çift sıfır kullanılmayan ilk Peugeot binek modeli olan RCZ, bu güne kadar test sürüşünü yaptığımız uçuk fiyatlı olmayan en mükemmel spor otomobil. Peugeot RCZ, Türkiye pazarına Euro 5 standarlarına sahip olan 2 farklı motor seçeneği ile sunuldu. Manuel ve yepyeni 6 ileri otomatik vites seçenekleri bulunan 1.6 THP motor, 156 hp güç ve 240 Nm tork üretiyor. Peugeot RCZ'in diğer motor seçeneği 6 ileri manuel vites kutusu ile sunulan 200 hp gücündeki 1.6 THP motor, 275 Nm tork üretiyor.

SÜRÜCÜNÜN KEYFİ DORUKLARA ULAŞIYOR

İdeal sürüş konumu, akıcı torpido paneli, yeni teknolojik malzemeler ile donanmış RCZ'in iç mekanı, sürücüyü araca bindiği andan itibaren sportif ve seçkin bir atmosferle karşılıyor. Çift bombeli tavan ve arka cam, teknik bir ustalık oluşturmakla kalmıyor, aynı zamanda her ayrıntısı kalite ve özgünlüğü maksimum düzeyde işlenen bir tasarım imzasını da taşıyor. Aracın bir diğer belirleyici özelliği, ön çamurlukların bir bölümünü kaplayan ve böylece aracın genişliğini daha fazla ön plana çıkaran alüminyum geniş kaput. RCZ, sınıfının en cömert bagajlarından birini sunmasına rağmen arkadaki kabin pek kullanışlı değil. Sürüş keyfini artırmak için, RCZ'te küçük boyutlu bir direksiyon simidi, daha kısa bir vites kolu ile özel bir ses sistemi içeren Spor Paketi Türkiye ürün gamında standart olarak sunuluyor. Peugeot RCZ'in standart donanımları zengin bir listeden oluşuyor. Otomatik yanan farlar, otomatik katlanan yan aynalar, yağmur sensörlü otomatik silecekler, kendiliğinden kararan iç dikiz aynası, park yardım sensörü, Xenon farlar ve far yıkama sistemi, sürüşe duyarlı yönlendirmeli farlar, İki bölgeli otomatik klima ve yokuşta kalkış desteği bunlardan bazıları.

SÜRAT VE YAKIT TÜKETİMİ DENGEDE

RCZ, aerodinamik ve modern motorları ile performans ve çevreye saygı arasında yenilikçi bir sentez sunuyor. Bu motorlar, cömert tork ve güçleri, kontrol altına alınmış yakıt tüketimleri ve CO2 salınımları ile Euro 5 standardıyla uyumlu. Altı ileri sekansiyel (tiptronik) otomatik vites kutusu RCZ'in tüketiminin 7.3 lt/100 km ile sınırlandırılmasını sağlıyor (168 g/km CO2). Aynı şekilde, vites geçişlerinin kalitesi ve sürati (yumuşaklık, senkronizasyon, tepkisellik) sürüş kalitesini artırıyor. Peugeot RCZ'in arka kısmında Porsche'lerde olduğu gibi gizli bir kanatçık bulunuyor. Bu kanat 85 km/s'in üzerinde açılıyor ve 155 km/s'in geçtiğinizde ikinci kademeye ulaşıyor. Süratiniz 55 km/s'nin altına düştüğünde de otomatik olarak kapanıyor. Ancak isterseniz el freninin yanındaki düğme vasıtasıyla kanadı manuel olarak açıp kapatabiliyorsunuz. Aynı zamanda, Türkiye ürün gamında Yearling 1.6 THP 115 kW (156 hp) Otomatik versiyonuyla standart Sport Paket ile sunulan Sound System teknolojisi, motorun ritmi arttıkça farklı sesler çıkarmasını sağlıyor. Bu sistem kontrol altında tutulabilen bir ses yayımı sunuyor.


Beğendik

Yenilikçi ve dinamik tasarımı

Rakiplerine oranla düşük fiyatı

Motorun ritmi arttıkça farklı armonikler çıkarmasını sağlayan Sound System Teknolojisi

Beğenmedik

İçerideki ön konsolun çok sade olması

Direksiyonun şehir içi kullanım için ağır kalması manevraları zorlaştırıyor

Aracın önden çekişli olması



Teknik özellikler
Peugeot RCZ 1.6 HP 156 hp

Silindir Hacmi (cm3): 1598

Maksimum Tork (Nm/dd): 240/1400

Şanzıman: 6 ileri otomatik

0-100 km Hzlanma (sn): 8.3

Maksimum Hız (km/sn): 213

Ort. Yakıt Tüketimi (lt/100km): 7.3

Fiyatı: 84.150 TL


Fiat "500C by Gucci" sahnede yerini aldı

İtalya'nın en saygın markalarından Fiat ve Gucci 2011 yılında imza attıkları ortak çalışmanın ürünü olan Fiat "500C by Gucci" nin dünya lansmanı Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı'nda gerçekleştiriliyor. Fiat'ın özel serileri 500 by Gucci ve 500C by Gucci, Türkiye pazarına 2011 yılının son çeyreğinde sunulacak.


INFINITI'den Özel Model

INFINITI, Formula 1'in dünya şampiyonu pilotu Sebastian Vettel ile çok özel bir işbirliğine gitti. Tasarımına bizzat Vettel'in de katıldığı ve şampiyonlar için özel olarak üretilen yeni crossover Infiniti FX, 13 Eylül tarihinde Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılıyor.


Yeni Porsche 911 görücüye çıkıyor

Porsche, dünyanın en dikkat çeken spor otomobilleri arasına giren 911 Carrera modelinin yenilenmiş halini bu yıl 64'üncüsü düzenlenen Frankfurt Motor Show'da sergiliyor. Yeni 911 Carrera modeli daha şık, büyük, güçlü, hızlı, tutumlu ve keyif verici.


13 yıl önce