|

Anadolu'nun tüm çiçekleri seni çağırıyor!

İzmir Bayındır'da bugünlerde tatlı, rengarenk bir telaş yaşanıyor. Türkiye'nin sayılı festival organizasyonları arasına giren 'Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali' sayesinde Bayındır'dan yükselen çiçek kokuları Türkiye'yi sarıyor.

00:00 - 29/04/2012 Pazar
Güncelleme: 21:13 - 28/04/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Anadolu'nun tüm çiçekleri seni çağırıyor!
Anadolu'nun tüm çiçekleri seni çağırıyor!

Bu yıl 15.'si düzenlenen festival için, kent rengârenk çiçekler ve süs bitkileri ile süslenirken; festival alanına kurulan yüzlerce stant, sektörün önde gelen firmaları tarafından dolduruluyor.

Bu yıl "Anadolu'nun Tüm Çiçekleri Seni Çağırıyor" konsepti ile yola çıkılan ve Türkiye'nin sayılı festival organizasyonları arasına giren 'Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali' tüm hızı ve coşkusuyla devam ediyor. Geçtiğimiz sene 700 bin kişinin ziyaret ettiği festival, bu yıl da Türkiye'nin ve dünyanın dört bir tarafından gelen sektör oyuncuları ile birlikte yüzbinlerce kişiye ev sahipliği yapıyor.

İlçede her ev, her işyeri, sokaklar, caddeler, bahçeler süs bitkileri ile giydiriliyor, çiçekler ile donatılmış ve Anadolu'nun bir çiçek medeniyeti olduğu en güzel örnekleri ile gösteriliyor. Çiçeğin Kenti Bayındır'da tüm ilçe sakinleri ziyaretçileri daha iyi ağırlamak ve yaşadıkları mekânları süslemek için yoğun bir mesai harcıyor. Süs bitkisi üreticileri çiçek üretim alanlarını yine festivale uygun bir şekilde yeniden dizayn ediyor. Kentin her bir noktası rengârenk süs bitkileri ile donatılırken etrafa yayılan çiçek kokuları adeta büyülüyor. Bayındır, Türk çiçekçilik sektörünün kalbi olmaya devam ediyor. Birbirinden ünlü sanatçıların katıldığı konserlerin, eğlenceli etkinliklerin, sürprizlerin, kültür ve sanat faaliyetlerinin yapıldığı organizasyon bugün sona erecek.

12 yıl önce