|

Annelere faraşlı konser

Ak Mercan Çöpçüler Korosu, Anneler Günü münasebeti ile bir konser verdi. Konserin mekanı Başakşehir Belediyesi Arıtma Merkezi, enstrümanları ise sopa, kürek, faraş ve çöp kovasıydı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/05/2015 Pazar
Güncelleme: 20:40 - 9/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Ak Mercan Şirketler Grubu'na bağlı Ak Mercan Çöpçüler Korusu bir ay süren çalışmalar sonucunda Anneler günü için özel bir konser verdi. Ak Mercan Katı Atık Müdürü Mustafa Çetin, koronun 14 ayrı belediyede çalışan çöpçüler tarafından oluşturulduğunu söylüyor. Çetin, koro kurma fikrinin “Acaba sosyal aktivite olarak ne yapabiliriz? Moral ve motivasyonu nasıl artırabiliriz” diye düşünürken ortaya çıktığını ifade ediyor.



LEĞENLE BİLE ÇALIYORLAR


Daha şevkle ve heyecanla çalışmayı sağlamak adına, zaten müzikle uğraşan ve bazılarının da gitar, bağlama ve keman hocalığı yaptığı 14 kişilik grup böylece oluşmuş. Lakin bu koronun diğer bir özelliği de, davul, zurna, gitar, ve saz gibi enstrümanların yanı sıra, çöp kovası, faraş, kar küreme küreği ve sopalar gibi çok çeşitli enstrümanlarının olması. Koronun davulcusu Veli Çelik, davul çalmaya çocuk yaşlarda başlamış. Çelik, “Davul çalmayı kendi kendime öğrendim. Davul benim için meslek değil ama hobi, elime geçen leğenlerle bile çalmayı seviyorum” diyor. Çetin Duran ise kürek ve iki sopa ile darbuka çalıyor. Kendisinin yaptığı bu enstrüman ile koraya ses veren Çetin, çalmanın hiç zor olmadığını ve iki çubuğun incelik ve kalınlığı ile ritim tuttuğunu söylüyor. Koronun, Anneler Gününe özel yaptıkları altı şarkıyı seslendirmelerinin ardından verdikleri mesaj ise, “Çöp atmayın ki sanat yapalım" oldu.



En sevdikleri Körolası Çöpçüler


Korodan Ali Çekiç çöp aletleri ile müzik yapmanın ayrıcalığını yaşadıklarını söylüyor. Çöp kovası ile davul sesi çıkarıp faraşlarla şarkılara ritim katıyorlar. Mütevazi bir çalışma yaptıklarını söyleyerek önemli olan şeyin ekip ruhu olduğunu söyleyen Çekiç, kendi aralarında mesai sonrası toplanıp bu şekilde eğlendiklerini belirtiyor. Bülent Nilgün ise, koronun hem şefi hem de sazcısı. Süpürgeci olarak çalışan Şenol Gülşeker de koroda ritimci olarak görev almış. Uzun zamandır bu işle uğraştığını söyleyen Gülşeker, koronun psikolojisine çok iyi geldiğinin altını çiziyor. En severek çaldıkları eser ise Erkin Koray'ın “Çöpçüler” şarkısı.


#Ak Mercan Şirketler Grubu
#Ak Mercan Çöpçüler Korusu
#Çetin Duran
9 yıl önce