|

Bir engel daha kalktı

Ümraniye Belediyesi; annelere, babalara, kardeşlere, komşulara ışık olmak için engellilerin evlerine misafir oluyor. Üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü öğretmenlerle, engellilere evlerinde okuma yazma eğitimi veriyor.

00:00 - 23/05/2010 Pazar
Güncelleme: 23:05 - 22/05/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Bir engel daha kalktı
Bir engel daha kalktı

İstanbul'da okuma yazma bilmeyen binlerce engelli yaşıyor. Sokakta veya okulda görmüyoruz çoğunu, otobüslerde yoklar. Çoğu engeli yüzünden okula veya bir okuma yazma kursuna gidememiş. Onlar aslında aramızda, kimimizin kardeşi, kimimizin babası, kimimizin komşusu. Ümraniye Belediyesi; ışık olmak için engellilerin evlerine misafir oluyor. Üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü öğretmenlerle, engellilere evlerinde okuma yazma eğitimi veriyor. Belediyece yürütülen Biz Gönüllüyüz Kampanyası; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızları Esra Erdoğan Albayrak ve Sümeyye Erdoğan'ın manevi desteği ve gönüllü öğretmen olarak katılımının yanında, konuya duyarlı ünlü isimlerin de desteği ile yürütülüyor.

BİZ GÖNÜLLÜYÜZ ÖĞRETİRİZ

Türkiye'nin bir çok yerinde olduğu gibi Ümraniye'de de binlerce engelli vatandaşımız evine bağlı bir yaşam sürüyor. Ümraniye Belediyesi'nin açtığı okuma yazma kurslarına gidemeyen bu vatandaşlara okuma yazma öğretmeyi aktif sosyal sorumluluğun gereği olarak gören Ümraniye Belediyesi okula gidemeyen engelliler için okuma yazma okulunu onların evlerine götürüyor. Projesi gönüllü üniversite öğrencilerinin okuma yazma öğrenmek isteyen engellilere evlerinde okuma yazma öğretmesi temel mantığıyla işliyor. Okuma yazma okulunu engellilerin evlerine götüren “Biz gönüllüyüz biz öğretiriz” proje gönüllü tüm üniversite öğrencileri veya mezunlarına açık. Projeye gönüllü öğretmen olarak katılan her öğrenci bir engelliye okuma yazma öğretebilecek. Biz gönüllüyüz, biz öğretiriz projesi; talep doğrultusunda sayısı belirlenecek olan engelli okuryazar adaylarından oluşan her kur için maksimum 40 günlük (birebir eğitim verilerek yaklaşık 50 saat) eğitim süresi öngörülüyor.



14 yıl önce