|

Bodrum kış mevsiminde de güzel

Her mevsimin parlayan yıldızı Bodrum’da kış aylarında da yapacak çok şey var. Balıkçılar kahvesinde çay içip balıkçı hikayelerini dinleyebilir, albümünüze nefis fotoğraflar katabilir, köy pazarlarında organik ve doğal tadların peşine düşebilirsiniz.

Yeni Şafak
04:00 - 28/12/2014 Pazar
Güncelleme: 17:31 - 27/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak

Mavi denizi, gökyüzü, yeşil tabiatı, beyaz evleri, mor begonvilleri ile cennetten bir köşe gibi Bodrum. Muğla’nın en popüler ilçelerinden biri olan Bodrum, 4 mevsim parlayan bir yıldız gibi. Dört mevsim diyorsak laf olsun diye söylemiyoruz. Sanılanın aksine Bodrum kışın da oldukça hareketli. Bir çok mekan kış aylarında da açık. Üstelik yaz aylarının gürültü ve kalabalığı yok. Kısa bir uçak yolculuğu ile rahatça ulaşabileceğiniz Bodrum’a kış aylarında bir ziyaret yapmayı düşünürseniz yapabileceğiniz bir çok şeyden bazılarını sizin için seçtik. 


FOTOĞRAF İÇİN İDEAL

Bodrum’u yüksekten seyretmek ayrı bir keyif. Hem Bodrum, hem de Gümbet manzaralarıni izleyebileceğiniz, yel değirmenlerinin de bulunduğu Haremtan tepesi bunun için ideal. Bodrum içinde ise Bodrum Kalesi’nin üst katı güzel Bodrum manzarası sunan yerlerden biri. Paşatarlası’ndan gün batımı seyri ayrı bir keyif. Gün batımı deyince Turgutreis ve Yalıkavak’ı da unutmamak lazım. Fotoğraf makinanızı yanınıza alın. Zira karşılardaki adalar, balıkçı tekneleri, gün batımı fotoğraflarının en güzellerini veriyor. Fotoğraf çekmeye meraklıysanız tek katlı evleri, taşevleri, eski kapıları, köyleri, koylarıyla Bodrum sizin için biçilmiş kaftan. 


Adalardan pazara geliyorlar

Bodrum'da çeşitli dernekler zaman zaman doğa yürüyüş turları tertipliyor. Bunlardan birine katılıp hem çevreyi tanıyıp hem de doğayla içiçe günler geçirebilirsiniz. Yürüyüş yapmak için Bodrum’un her yeri ayrı güzel... Bodrum merkezindeki marinanın bir ucundan Paşatarlası’na kadar kesintisiz bir yürüyüş parkuru yaklaşık 4 km... Bodrum’da keyifle yapabileceğiniz aktivitelerden birisi de semt pazarları. Yöresel otlar, zeytinyağı, süt ürünleri, organik, doğal köy ürünlerini Bodrum pazarlarında bulabilirsiniz. Tüm beldelerde haftanın belirli günleri kurulan semt pazarlarına Yunan adalarından bile gelip alışveriş yapanlar var. 


Halikarnas Balıkçısı'nın hatıraları

Bodrum’un tarihi 5000 yıl öncesine gittiğine göre tarihi yerleri ziyaret burada es geçemeyeceğiniz faaliyetlerden. Bodrum Kalesi, Osmanlı Tersanesi, Antik tiyatro, Mausoleum anıt mezar kalıntıları, Konacık’taki kale, Mindos Kapısı, Mars Mabedi tarihi mekanlar ağırlıklı bir gezi yapmak istiyorsanız görebileceğiniz başlıca mekanlar. Bodrum Kalesi ve Bodrum Deniz Müzesi mutlaka uğranması gereken yerlerden  biri. Müzede Bodrum yapımı teknelerin 1 metre boyunda maketleri var. Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı için özel bir bölüm ayrılmış. Dünyanın çeşitli yerlerinden toplanmış Deniz Kabukları koleksiyonu ise müzenin üst katında sergileniyor.


Sanatın peşinde

Denizciler Kahvesi tam anlamıyla bir Bodrum klasiği. Yaşlı denizcileri burada görüp tanıyabilir, çayınızı yudumlarken denizci hikayelerini dinleyebilirsiniz. Bodrum’da bir çok yeni mekan açılıyor. Bunları keşfetmek de ayrı bir gününüzü alabilir. Bodrum’un pek çok galerisi kış aylarında da önemli ressamların ve heykeltraşların eserlerini sergilemeye devam ediyor. Bu sergileri de ziyaret edebilirsiniz. Bodrum’da her an karşınıza bir konser çıkabilir. El sanatçılarına ise beldelerin bir çoğunda özel alanlarında rastlayabilirsiniz. Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan sanatçılar sokakları, Ortakent ve Turgutreis’teki sergileme alanları el sanatçılarını bir arada göreceğiniz güzel vakit geçirilecek alanlar. 


İster avla ister ye

Balık avlamak Bodrumlular için önemli bir spor. Bodrum mendirekten başlayarak yarımadanın her yerinde kıyıdan balık avlamak mümkün. Bir tekne ile balık tutmak için açılabilirsiniz de. Tabi balık tutmak kadar yemek de Bodrum’a has. Bodrum yöresinin Lağos ve Siğnarit, Levrek gibi balıkları İstanbul’daki balıklara göre daha etine dolgun balıklar. Seçenek çok; Barbun, Çipura, İzmarit, Karagöz, Küpes, Levrek, Lağos, Siğnarit, Tekir, Sarpa, İskorpit, Mercan, Kefal, Isparoz… Kabak çiçeği dolması, Zeytinyağlı Bamya, Taze Börülce Yemeği, Keşkek, Turp Otu Salatası, Acı Ot Kavurması, Deniz Börülcesi, Etli Nohutlu Kenger, Lokum Pilavı gibi yemekler de es geçilmemeli. 

#bodrum
#tatil
#halikarnas balıkçısı
9 yıl önce