|

Bu kitaplara çocuklar bayılacak

Ajanda
00:00 - 16/11/2008 Pazar
Güncelleme: 14:29 - 15/11/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Bu kitaplara çocuklar bayılacak
Bu kitaplara çocuklar bayılacak

H. Salih Zengin'in yazıp Bilal Özcan'ın resimlediği Masallı Eğitim Seti okul öncesi çocukları edebiyata davet ediyor. Erdem Yayınları arasından çıkan 10 kitaplık set, spiral cildi ve resim defteri ebadıyla da özgün bir kitaplık sunuyor küçük okurlara. Ebeveynler masalları okurken çocuklar da masalı resimlerden takip edebiliyor. Şişkonun Bütün Adamları, Çok Mavi Hikayeler, Çok Serin Hikayeler, Devekuşları Plan Yapmaz, Bir Miyav İki Hav Hav ve Gazoz Kapağı isimli çocuk kitaplarından tanıdığımız gazeteci-yazar H. Salih Zengin'in hoş üslubuyla süslenen masallardan oluşan 'Masallı Eğitim Seti' hem içeriği hem de etkinlikleri ve ebeveyn yönlendirmeleri ile alternatifi olmayan bir seri vaat ediyor. Toplam on renkli kitaptan oluşan seride çocuklar masal okurken şekilleri, mevsimleri, harfleri, zıt kavramları, renkleri, sayıları, beş duyuyu, ayları, sesleri, günleri ve saatleri öğrenirken aynı zamanda hayal kurabilecekleri bir dünyanın kapısını aralıyorlar. Hayvanların dünyasını, şehri, yaşamı, ormanı da mizah ve edebiyat dili sayesinde keşfediyorlar. 4 yaş ve üzeri çocuklar için çocuksu bir dil, sağlam bir kurgu ve eğlenceli bir üslupla yazılan seri, uzman pedagog ve psikologların tavsiyesi ile sunuluyor.

0212 511 26 03


Gonca bu ay da açtı

Öğretmen öğrenci ve aile arasında bir köprü vazifesi gören Gonca Dergisi, Kasım ayı 79. sayısını öğretmenlere ithaf ettiği merhaba yazısı ile açıyor. Şiir deneme, hikâye ve bulmacalarda ağırlıklı olarak öğretmen konusunun işlendiği bu sayıda, 'Zeynep'in Günlüğü,' 'Her Telden' ve 'Mizah Dükkânı' ile yine keyifli vakitler geçirecek Goncaseverler. Seyfullah Arpacı 'Abdestsiz İş Yapmayan Padişah' yazısında; 2. Abdülhamit Han'ın hayatından bir kesit sunuyor.


Hastanede sanat

VKV Amerikan Hastanesi Sanat Galerisi, çağdaş sanat etkinliklerinde kullanılan adıyla Operation Room'u, Sandra Mann'ın “Daylife” sergisine ev sahipliği yapıyor. Alman fotoğraf sanatının genç starlarından Sandra Mann, çektiği fotoğrafları daha sonra tematik olarak yeniden kuruyor. Sandra'nın fotoğraflarıyla birlikte 2006 yılında Köln Sanat Fuarı için gerçekleştirdiği “Marie Therese'nin Odası” adlı enstelasyonu da sergilenecek. Bu yerleştirme, orta halli, genç bir kızın bildik bütün nesneleriyle birlikte odasını yansıtıyor. Genç romantizmin kaotik dekorasyonu içerisinde genç kızın yaşam ve duygu dünyasına ilişkin anahtarlar yer alıyor : Okul defterleri,star posterleri, geceleri sarılarak uyuduğu oyuncakları ve mektupları. Küratörlüğünü Ekrem Yalçındağ'ın yaptığı sergi, 31 Aralık 2008 tarihine kadar gezilebilecek.



Etkiye tepki

Hülya Düzenli¨nin ¨Etkiler ve Tepkiler” başlıklı sergisi 17 Kasım Pazartesi günü Mine Sanat Galerisi¨nde açılacak. Bir ay sürecek sergi hem geleneksel malzeme ve duruşlara hem çağdaş teknoloji ve sorgulamalara dair bir söze sahip. Sanatçı tuval alanlarında farklı gergi malzemeleri ile birlikte kullandığı yağlı boyalar ile bir yandan geleneğe bir yandan nonfigüratif alanlarla anlam olgusuna göndermeler yapıyor.

15 yıl önce