|

Ege'nin en güzel koyları...

Gani Müjde'yi bir çoğumuz yazdığı tiyatro oyunları, yönetmenliği, yaptığı televizyon programları ile tanıyordur. Kimilerimiz onu Kahpe Bizans, kimilerimiz ise Arabesk filmindeki yönetmenliğinden biliyordur. Tüm bu uğraşlarının dışında O aynı zamanda usta bir yelkenci. Gani Müjde, şu zamana kadar gezdiği koylar arasından Ege'nin en iyi koylarını bizim için kaleme aldı. Kaptan Gani Müjde yolcularını bekliyor.

00:00 - 2/08/2009 Pazar
Güncelleme: 22:14 - 1/08/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Ege'nin en güzel koyları…
Ege'nin en güzel koyları…
Amazon Koyu:

Yüzyıllık çamların koynunda yatan bir yeryüzü cennetidir Amazon koyu… Marmaris - Datça karayolundan kara ulaşımı da vardır. Denizin kıyıya kavuştuğu yerden itibaren kıvrıla kıvrıla giden dereye sandalla veya kanoyla girildi mi, bir iki kilometre sonra sizi amazon kampı karşılar. Eski TRT spikeri Güneş Tecelli tarafından işletilen bu mütevazı tesiste aradığınız her şeyi bulursunuz…


Selimiye

Hisarönü Körfezi'nin en hareketli koyudur Selimiye. Marmaris'ten gelip Bozburun'a giden karayolu Selimiye'nin kıyısından geçer. Mavi yolculuk yapan teknelerin de uğrak yeridir. Her havaya kapalı koyun sahilinde çok şık ve yöresel lezzetler sunan restoranlar sizlere güzel lezzetler sunarlar. Sardunya ve Girit hem teknelere hem insanlara pansiyon ve de lokanta olarak hizmet verirler.


Okluk (Sadun Boro Koyu)

Gökova'nın en güzel koyudur… Sakin bir deniz, birbirinden lezzetli sahil lokantaları, uzun yürüyüş yolu … Bir de Özal'dan sonra sessizliğe gömülen Cumhurbaşkanlığı yazlık konutunu yeni Cumhurbaşkanımız bir şenlendirse. Çevre koylara bir iki motor gezisi yapıp Ankara'da bu cennet koyların kimlere peşkeş çekilmeye çalışıldığını öğrenip Gökova'nın betonlaşmasına engel olsa diyorum hep içimden…


Hayıt Bükü

Datça -Knidos yolu üzerinde enfes bir koydur. Yaz aylarında teknelerin sığınması için bir küçük iskelesi vardır. Sahilinde ise hem pırıl pırıl kumlu plajı hem birbirinden lezzetli istasyonları vardır. Ortam Restoran'da dünyanın en iyi pişirilmiş kalamar dolmasını , Ogün Restoran'da balık çeşitlerini, köy kahvesinde de nefis gözlemeleri tatma şansınız vardır.


Göbün Koyu

Göçek'in en güzel koyudur. Karayolu ulaşımı yoktur. Sadece denizden tekne ile gidilebilir. Yüzyıllar öncesinin batık evlerinin üzerinde yüzer, kıyılarından keçiboynuzu toplayabilirsiniz. Akşam olunca Muammer size balığın en güzelini sunmak için beklemektedir. Çamların hışırtısı ile daldığınız uykuda en güzel rüyalarınızı görürsünüz.



15 yıl önce