|

Eşraf Florya’da lezzetle buluşturuyor

Yolunuz Florya’ya düşerse karnınızı doyuracağınız harika bir mutfak var: Eşraf Lokantası. Taksim’de tarihi bir esnaf lokantası olan Eşraf Lokantası iki yıldır Florya’da.

Yeni Şafak
04:00 - 16/11/2014 Pazar
Güncelleme: 17:34 - 15/11/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Florya’da lezzetli yemekler yiyip keyifli vakit geçirebileceğiniz sınırlı restoranların başında Eşraf geliyor. İki yıl önce hizmet vermeye başlayan Eşraf, mimarisinden, dekorasyonuna kadar tam anlamıyla eşsiz bir atmosferde konuklarını ağırlıyor ve özenle hazırladığı menüsü ile de göz dolduruyor.  24 saat hizmet verebilen Eşraf, kuzinede Osmanlı ve Türk yemekleri, ızgara çeşitleri, hamur işi ve börekler, pilav çeşitleri, Eşraf saray kahvaltısı, Osmanlı şerbetleri, komposto, divan tatlıları ve saray mutfağından birbirinden lezzetli ve sağlıklı tatlar sunuyor.

LEZZET ADRES DEĞİŞTİRDİ

Eşraf’ın sahibi Metin Uçar, farklı lezzetleri tatmak için yurt içinde ve yurt dışında pek çok mekan dolaşıyor. ‘Restoran açmak benim çocukluk hayalimdi’ diyen Uçar, Eşraf ile hayalini gerçekleştiriyor. Eşraf’ın asıl hikayesi ise 1940’lı yıllarda Beyoğlu’nda başlıyor. O dönemde Osmanlı yemek kültürünü ayakta tutan birkaç restorandan biriyken daha sonra kapanıyor. O geleneği yeniden canlandıran Uçar, 1940'lı yılların Beyoğlu’sundaki Eşraf ile aynı anlayışı taşıdıklarını söylüyor.

ODUN ATEŞİNDE PİŞİRİYORUZ

Mutfakta tamamen doğal ürünleri tercih eden lokantanın diğer mekanlarla farkını mekan sahibi Uçar şöyle anlatıyor: “Bütün yemeklerimizi odun ateşinde pişiriyoruz. Yemeklerimizde kemik veya tavuk suyu mutlaka var. Yemek malzemeleri Anadolu’dan geliyor.  Eşraf, zeytinyağlarını taş ile öğütülen sistemden elde ederken, el yapımı köy tereyağlarını, natural şarküteri ürünlerini, kullanacağı bütün et ve tavuk ürünlerini üreticiden direk temin ediyor.” 

Beykoz kebabı

Malzemeler: 
1 kilo kuzu eti (kol veya böbrek yatağı; 6 parça), 4 adet iri kemer patlıcanı, 2 adet orta boy domates, 3 adet dolmalık biber, 2 adet sivribiber, 1 bardak sıvıyağ, 3 adet küçük domates, 1 çorba kaşığı tepeleme yağ, 1 baş ince kıyılmış soğan, yarım tatlı kaşığı salça, Yarım tatlı kaşığı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 7 su bardağı su
.

Hazırlanışı: 
Patlıcanları dilimleyip kızartınız. Biberlerin saplarını çıkarıp boyuna 2’ye yarıp kızgın yağa atıp çıkarınız. 3 adet domatesin saplarını çıkarıp enine ortadan bölüp patlıcan ve biberle birlikte bir kenara ayırınız. Bir tencereye yağı koyup kızdırınız. Etleri ilâve edip yaklaşık 2-3 dakika alt ve üstünü kızartıp hemen etleri bir tabağa çıkartınız. Soğanı ilâve edip 1 dakika kavurunuz. Salçayı ve unu ilâve edip 1 dakika daha kavurunuz. Etleri, tuzu, sivribiberi ve suyu katıp yaklaşık 1 buçuk saat pişirip ateşten alınız. Sonra patlıcanları etlere sarıp biber ve domateslerini yerleştirip aynı şekilde pişirerek servis yapınız. Afiyet olsun.
#beykoz kebabı
#eşraf lokantası
#metin uçar
9 yıl önce