|

!f İstanbul başladı

!f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, sıradışı, hit, rahatsız eden, sorgulayan ve yenilik peşindeki 70 filmiyle, 10 gün boyunca İstanbul'u sarsacak.

00:00 - 17/02/2008 Pazar
Güncelleme: 22:33 - 16/02/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
!f İstanbul başladı
!f İstanbul başladı

!f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, İstanbul'u 7. kez sarsıyor. 14 - 24 Şubat tarihleri arasındaki festival, yedinci yılında uluslararası bir yarışma ile de yeni bir ilke imza atıyor. Festival, bu sene 28 Şubat - 2 Mart tarihlerinde AFM Cepa sinemasında Ankaralı sinemaseverin karşısına çıkacak. Sınırlı sayıda olan biletler Mybilet.com'da. Yapı Kredi World Play Club sahiplerinin yüzde 50 indirimle satın alabileceği biletler, ayrıca hafta içi gündüz seanslarında 5 YTL'den satışa sunuluyor. !f Istanbul gösterimleri Beyoğlu AFM Fitaş, AFM İstinyePark ve AFM Caddebostan Budak sinemalarında gerçekleşecek.


MÜZİK, SİNEMA, MUHABBET

Festivalin etkinlik ve performans merkezi The Hall ise festival süresince çok sayıda parti, buluşma, söyleşi ve etkinliğe ev sahipliği yapacak. Festivalde gösterilen 70 film arasında uluslararası platformlarda ve gösterildiği ülkelerde çok ses getiren hit yapımlar, içinden müzik geçen filmler, yaşam dersleri içeren prodüksiyonlar ve fantastik sinema ürünleri var. Gökkuşağı teması altında gösterilen filmler farklılıklarımız ve farkındalıklarımıza ilişkin ipuçları veriyor. Festivalde çocuk filmlerinin yanı sıra Türkiye ve şurtdışından en iyi kısa filmler de bir seçkiyle izleyiciye sunuluyor. Festival hakkında ayrıntılı bilgi www.ifistanbul.com adresinde...

FARKLI FİLMLER İLK KEZ !F'DE…

Festivaldeki 15 bin dolar ödüllü Keşi!f Yarışması da dünyanın dört bir yanından 10 sıradışı filmi bir araya getiriyor. Yarışmanın uluslararası jürisi 'sinemada cesur hikaye anlatımı, teknik ve tarzda yenilik' kriterleriyle "En İlham Veren Yönetmen"i seçecek. Fotoğraf sanatçısı İsmail Necmi ise sinemaya geçiş yaptığı "Bunu gerçekten yapmalı mıyım?" isimli filmiyle yarışmaya bu sene kabul edilen tek Türk yönetmen oldu. İşte Keş!f filmleri:

Chrigu / Chrigu

Yönetmen: Jan Gassmann Christian Ziörjen-2007 İsviçre -Belgesel film, kanser hastası Ziörjen'in sürecini anlatıyor.

Darling / Canım

Yönetmen: Johan Kling / 2007 / İsveç Flm, sosyetik güzel Eva ile 60'larında mütevazi bir yaşam sürdüren işsiz Bernard arasındaki tesadufi karşılaşmayı anlatıyor. odaklanıyor.

A Midnight Kiss / Geceyarısı Öpücüğü

Yönetmen: Alex Holdrige -2007 -ABD Los Angeles'ta yeni yıl arifesinde aşk, cinsellik ve modern romantizm üzerine bir film.

The Aerial / Anten

Yönetmen: Esteban Sapir / 2007 / Arjantin Rotterdam Film Festival'inin açılış filmi. 1920 Alman dışavurum anlayışını günümüze taşıyor.

Milky Way / Samanyolu

Yönetmen: Benedek Fliegauf / 2007 / Orman ve Dealer gibi filmlerinin yönetmeni Fliegauf'tan metafizik ve özgün bir dünya.

Pink / Pembe

Yönetmen: Alexander Voulgaris / 2006 / Film

20'li yaşların belirsizliği ve bu kuşağın tüm korkularına dair sinemasal bir şiiri andırıyor

The Nines / 3 X 3

Yönetmen: John August / 2007 / ABD Filmde tek bir kurguda birleşen üç hikaye anlatılıyor. Film yazar ve karakter ilişkisini sorguluyor.

Year of the Nail / Tırnağın Yılı

Yönetmen: Jonas Cuaron / 2007 / Meksika Film, New Yorklu Molly ve ergenlik çağının buhranlarını yaşayan Meksikalı Diego arasındaki 'neredeyse-aşk'ı konu alıyor.

Pardonnez-moi / Affet Beni

Yönetmen: Maïwenn Le Besco / 2006 / Fransa Güç filmindeki rolüyle göz kamaştıran Besco, bir yandan kendi sinemasını sunarken diğer yandan kendi ruhunu da temizliyor.




16 yıl önce