|

Filmlerimiz yapım aşamasında

Önümüzdeki aylarda birbirinden iyi filmler izleyiciyle buluşmak için gün sayıyor. Türk sinemasının ismini parlatacak filmlerin bazılarının çekimleri bitti, bazıları kurgu aşamasında, bir çoğu ise sabırla vizyon tarihini bekliyor.

.
00:00 - 31/08/2014 Pazar
Güncelleme: 19:22 - 30/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Filmlerimiz yapım aşamasında
Filmlerimiz yapım aşamasında

Kaz ayları, film setlerinin en çok kurulduğu zamanlardır. Bu sıcak günlerde de yönetmenlerimiz boş durmadı ve birbirinden güzel filmlerin çekimlerini gerçekleştirdi. Önümüzdeki aylarda başta Cem Yılmaz, Çağan Irmak gibi isimlerin merakla beklenen filmleri girecek vizyona. Ardından 2015 yılının filmleri sırayı alacak. Bu yıl yine skala oldukça geniş. Türk sinemasının bu yılki vizyon takvimi İçerisinde darbe filmi de var, göç hikayesi de. Komedinin yine ön plana çıkacağı yeni yılda izleyeceğimiz filmleri derledik.

DARBE

Yakın tarihimize çevrilen kamerasıyla Yasin Uslu, MİT krizini beyazperdeye taşıyor. Yakın tarihimize ışık tutması beklenen filmde, Cansel Elçin MİT müsteşarı Hakan Fidan''ı canlandırırken, filmi Gazeteci Avni Özgürel''in projelendirip senaryosunu kaleme aldı. Darbe, 7 Şubat 2012''de Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan''ın KCK soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmasıyla başlayan MİT krizini beyazperdeye taşıyor. Darbe filmi için henüz netleşmiş bir vizyon tarihi bulunmuyor.

DELİHA

Yalan Dünya''nın Nurhayat''ı Gupse Özay senaryosunu yazdığı ve başrolünü üstlendiği Deliha filmiyle bu yıl izleyiciyi selamlayacak. Çekimleri sona eren film şu anda kurgu aşamasında. Hakan Algül''ün yönetmen koltuğuna oturduğu filmin çekimleri İzmir''de gerçekleşti. Deliha filminin, 14 Kasım''da vizyonda olması planlanıyor.

İNŞAAT 2 

Bundan 10 yıl önce sinema perdesinde oldukça ses getiren ve festivallerde birçok ödülün sahibi olan İnşaat filminin devamı İnşaat 2''nin çekimleri Yalova''da yapıldı. Ömer Vargı''nın yönetmen koltuğuna oturduğu filmde başrolleri yine Şevket Çoruh ve Emre Kınay  paylaşıyor.  İçinde yaşadığımız toplumda, her alanda karşılaştığımız toplumsal problemleri, komedi unsurlarıyla birleştiren bir kara komedi hikayesi İnşaat 2''de ayrıca Bülent Kayabaş, Itri Koşar, Yeşim Büber ve daha bir çok oyuncu rol alıyor. Kabadayı, Eşkıya, Anadolu Kartalları, Her Şey Çok Güzel Olacak gibi ses getiren filmlerde imzası olan Ömer Vargı''nın filmi merakla bekleniyor.

YAPIŞIK KARDEŞLER

İlker Ayrık''ın hem başrolünü oynadığı hem de yönettiği Yapışık Kardeşler, köyde mutlu bir hayatları olan yapışık ikizler Halim ile Selim''in, hayırlı bir kısmet bulamayınca İstanbul''a göç etmelerini konu alıyor. Filmde, Suzan Kardeş, Suat Sungur, Erdal Tosun, Ayberk Atilla ve Fırat Tanış''ın yanı sıra Bülent Şakrak, Yasemin Conka ve Halil Sezai gibi isimler var. Film, 2015''te vizyona girecek.

FİRAK

Bu yıl Adana Altın Koza Film Festivali''nde de yarışacak olan Firak''ın senaryosunu ve yönetmenliğini Halil Özer üstleniyor. İlk yönetmenlik denemesi olan filmde Canan Atalay, Oktay Gürsoy ve Barış Gönenen yer alıyor. Filmin, 2015 Şubat ayında vizyona girmesi planlanıyor. 

VAY BAŞIMA GELENLER

Geçtiğimiz yıl başrollerinden birini Hüsnü Şenlendirici''nin, yönetmenliği ve senaristliğini ise Semra Dündar''ın üstlendiği Vay Başıma Gelenler''in devam filmi ''Vay Başıma Gelenler 2.5''un çekimleri devam ediyor. Başrollerini Yıldırım Memişoğlu, Bülent Çolak, Fatma Toptaş, Metin Zakoğlu, Çiğdem Tunç, Esra Sönmezer, Volkan Keskin, Dilek Serbest ve Mustafa Şen''in üstlendiği ''Vay Başıma Gelenler 2.5''da iki kader ortağının heyecan ve kahkaha dolu maceraları anlatılıyor.

UNUTURSAM FISILDA

Türk sinemasının önemli yönetmenlerinden Çağan Irmak''ın son filmi Unutursam Fısılda''nın vizyon tarihi belli oldu. Çekimleri geçtiğimiz günlerde tamamlanan Unutursam Fısılda filminin kadrosunda Farah Zeynep Abdullah, Mehmet Günsür, Kerem Bürsin''in yanı sıra Işıl Yücesoy ve Hümeyra gibi usta sanatçılar da yer alıyor. Senaryosunu da Çağan Irmak''ın kaleme aldığı Unutursam Fısılda; birbirlerine aşık olan iki gencin, her şeyi geride bırakarak, müziğin, aşkın ve hayallerinin peşinde verdikleri mücadeleyi konu alıyor. Film, 29 Ekim 2014''de izleyicisiyle buluşacak.

BAHARA YOLCULUK

Hamdi Alkan''ın yönettiği Bahara Yolculuk gerçek bir hikayeden beyazperdeye uyarlandı. Senaryosunu Erkan Çıplak''ın kaleme aldığı Bahara Yolculuk filminin çekimleri Kırgızistan''da sürüyor. Gürol Güngör, Mert Yavuzcan, Aslıhan Güner, Merve Sevi''nin yanı sıra Kırgız oyuncular Aytbekova Nazira, Egemberdi Bekboliev, Myktybek Apazov rol alıyor. Filmin çekimleri eylül sonu gibi tamamlanacak. Vizyon tarihi ise henüz belli değil.

10 yıl önce