|

Günümüz insanı ne olsa yiyor

Harun Karaburç
00:00 - 19/10/2014 Pazar
Güncelleme: 20:57 - 18/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Günümüz insanı ne olsa yiyor
Günümüz insanı ne olsa yiyor

66. Frankfurt Kitap Fuarı''nda geleneksel Osmanlı ve modern Türkiye mutfağından örnekleri ziyaretçilerin beğenisine sunan gurme ve yemek kitabı yazarı Engin Akın, daha çok kendi çabalarıyla Türk mutfağını tanıtmaya çalışıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Gönüllü Yemek Kültürü elçisi olan Akın, bu etkinliğin kendisi için de faydalı ve eğlenceli olduğunu söylüyor. Akın, sadece lezzete değil etkinlik sayesinde yemek kültürümüze de dikkat çekmeye çalışıyor.

ASIL GURMELER EVDE

Yemekten anlayan herkesin gurme olduğunu söyleyen Akın, ''Asıl gurmeler evlerde, özenli bir yemek kültürüne sahip olanlar. Annem yaprak iyi değilse çöpe atar, sarmazdı. Beğenmediği eti katiyen pişirmezdi çünkü sonucu baştan kestirebilecek kadar lezzet bilgisine sahipti. Gurmelik biraz eskide kalmış. Günümüz insanı ne olsa yiyor ve ne yediğini de bilmiyor ne yazık ki.'' diyor.

MUTFAĞIMIZ ÇOK ÇEŞİTLİ

Bizler dünya mutfağını yakından takip ediyoruz ama dışarıdan Türkiye mutfağı nasıl algılanıyor acaba? Akın bu konuda iyi tanıtıldığı takdirde bizim mutfağımızın da çok ilgi çekeceğini söylüyor.

10 yıl önce