|

Haliç manzaralı nargile keyfi

Mehreb, Haliç manzaralı, üç katlı, kandillerle aydınlatılmış, etnik ve nostaljik tarzdaki müzikleriyle Osmanlı kültürünü yaşatan bir mekan. Nargile ve kömürde Türk kahvesinde iddialı olan kafe, her yaştan insanı ağırlıyor.

Kübra Sönmezışık
00:00 - 18/11/2012 Pazar
Güncelleme: 20:58 - 17/11/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Haliç manzaralı nargile keyfi
Haliç manzaralı nargile keyfi

Mehreb, Altın Boynuz'un kıyısında, minik, sıcak bir kafe. Kelime olarak 'sığınılacak mekan' anlamına gelen Mehreb, Haliç manzarası, tavanından sarkan kandilleri, dekorasyonundaki antik görünümlü objeleriyle huzurla kahve yudumlamak için ideal. Kafede çalınan etnik ve nostaljik müzik kulakların pasını siliyor.

Girişte sizi tuğla duvarlar, bordo koltuklar, eski bir gramafon ve hafif bir nargile kokusu karşılıyor. Geçmişi anımsatan bu atmosferde kendinizi çok yeni hissediyorsunuz. Ahşap merdivenlerden ikinci kata çıktığınızda, kitaplar, yerdeki kilimler ve objeler bir evin misafir odası havası veriyor. Üçüncü katta ise enfes bir Haliç manzarısı ile göz ziyafeti çekiyorsunuz.

NOSTALJİK BİR MEKAN

Mehreb'in genç işletmecisi Mehmet Onur Günaydın, "Kar zarardan ziyade kaliteyi yakalama çabasındayız" diyor. Mehreb iç dekorasyonu ve müzik dinletileriyle her yaştan insanın tercih edebileceği bir mekan.

20 çeşit aromalı nargile

Mehreb'de kahvaltı, ara sıcak, ana yemek ve fast food gibi seçeneklerin olduğu geniş bir menü var. Ayrıca Mehreb Osmanlı geleneklerini de yaşatıyor. Türk kahvesi kömürde pişirilirken, yirmiyi aşkın çeşidi ve aroma kombinasyonu ile hazırlanan nargile, mekanın en iddialı seçeneği. Mehreb sabah saat 09:00'dan akşam saat 01:00'e kadar hizmet veriyor.

11 yıl önce