|

Hem yemek hem alışveriş

Aydos Et'in ortaklarından Ömer Seyfi Aktülün "Taş Kasap" adını verdiği konseptini butik olarak hazırlayan ve kalite anlayışının yüksek olduğu yeni açılan mekana, eşim ve çocuklarımla birlikte geçtiğimiz günlerde gitme fırsatı buldum..

Ramazan Bingöl
00:00 - 22/04/2012 Pazar
Güncelleme: 23:04 - 21/04/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Hem yemek hem alışveriş
Hem yemek hem alışveriş

Geçtiğimiz hafta açılışı gerçekleşen Sefaköy'ün yeni lezzet durağı Taş Kasap'a eşim ve çocuklarımla birlikte gitme fırsatı buldum. Aydos Et'in ortaklarından Ömer Seyfi Aktülün'ün kuruluşu olan Taş Kasap'ın kapısından içeri girer girmez dikkatimi ilk çeken restoran konsepti yerine kasap reyonlarının olmasıydı. Mustafa Bey'e sorduğumda buranın hem kasap dükkanı hem de restoran olduğunu öğrendim. Kasap Reyonlarına göz attığımda ise özenle dizilmiş çeşitli Kuzu ve Dana etleri oldukça iştah kabartıyordu. Reyonda bulunan ürünlerden arzu edilirse satın alabileceğimi öğrenmek de ayrıca beni cezp etti.

REYONDAN SEÇ RESTORANDA YE

Restoran bölümüne tam yöneliyordum ki Servis Personellerinden birisi yiyeceğim ürünü reyondan seçmemi istedi. Bu uygulamayı daha önce birçok yerde görmüştüm fakat yinede şaşırmıştım. Yiyeceğim ürünleri servis personelinin seçimine bırakarak üst kata doğru yöneldim. Merdivenlerden yukarıya doğru çıktığımda beni bambaşka bir yerin beklemekte olduğunun farkına vardım. Sade dekore edilmiş iç dizaynı, Ahşaptan yapılmış duvar kolonları ve masa örtüsü bulunmayan şık ve güzel sandalye ve masalarla yalın bir tasarım düşünülmüştü.

FİYATLAR UYGUN...

Yediğim ızgara çeşitlerinin hepsi güzeldi, ben en çok dana fümesini beğendim. Ürünlerin pişirilme şekilleri hem de kullanılan etin kalitesinin yüksek ve güvenilir oluşu; fiyatlarında bu yüksek kaliteye göre bir o kadar uygun olması "Taş Kasap Izgara Kebap'ın" İstanbul'daki uğrak yerlerinizden birisi olması için önemli sebeplerden...

MENÜDE GÖZE ÇARPANLAR

Dana Lokum ve Kasap Köfte menüde ilk göze çarpanlar. Arzu edenler için burger çeşitleri de mevcut. Taş Special Burger ve Taş Lokum Burger denenmesi gereken diğer seçenekler…


Izgara etler steak tahtasında servis ediliyor

Hemen kendim için güzel bir yer seçip oturdum. Servis personeli bana önce ızgarada özenle pişirilmiş köfteden getirdi. Izgara köftenin görünüşü güzeldi. Tadına baktığımda, baharatının tam kıvamında oluşu güzeldi.. Köftenin ardından s-teak tahtasına özenle dizilmiş ve dumanı üstünde tüten Dana Antrikot ve Dana Fümesi geldi. Görünüşünden anladığım kadarıyla etler az pişmişti, bıçağımla kesmeye başladığımda etin sulanmasından ızgara da ağır ağır piştiğini anladım. Yanında ayrı bir ahşap kasenin içinde gelen patates püresi de hem görünümüyle hem de lezzetiyle enfesti.

12 yıl önce