|

Hikayesi olan yemekler

Yağız İzgül'ün, bir yemek kitabından çok daha fazlası…’ alt başlığı ile yazdığı Hikayesi Tadında Yemekler'de birbirinden lezzetli 50 tarif yer alıyor. Kitapta yemek tariflerine güzel hikayeler eşlik ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/12/2014 Pazar
Güncelleme: 17:27 - 27/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak

‘Bir yemek kitabından çok daha fazlası…’ alt başlığı ile mutfak ve raflardaki yerini alan Hikayesi Tadında Yemekler kitabında birbirinden lezzetli 50 yemek tarifi yer alıyor. Yağız İzgül, kendi deyimiyle bu kitabı yayımlayarak en büyük hayallerinden birini gerçekleştirmiş oluyor. Kitabın tamamında çok fazla tarif yok ama bu tariflerle de pekala enfes sofralar hazırlanabilir. Çorbalar, balık yemekleri, iştah açıcılar, sebzeli yemekler, et yemekleri, makarna ve pilavlar, tavuk yemekleri ve ekmekler. Aslında her şeyden biraz var. Tarifleri karıştırırken hepsini birden yapmak ve tatlarına bakmak istiyorsunuz. Lezzetli yemek tarifleri keyifli hikayelerle bir araya gelerek güzel bir uyum yakalıyor. Bize de afiyetle yapıp yemesi, muhabbeti kalıyor.


İŞTAH AÇIYORLAR

İzgül, önemli ipuçları vermeyi de ihmal etmiyor. “Bir tarife hiçbir zaman kelimesi kelimesine sadık kalmanıza gerek yok. Bazı malzemeler elinizde olmayabilir, bunların mantıklı alternatiflerini kullanabilirsiniz. Kendi keşiflerinizi ve yöntemlerinizi uygulayabilirsiniz” diyor. Bazı tarif kitapları vardır. “Bilmem kaç gram tuz ekleyin” der. Hangimiz evimizde tuzu gramla kullanıyorsa? Bu açıdan İzgül’ün tarifleri açık ve anlaşılır. İzgül, bütün yemekleri iştah açmıyormuş gibi bir de İştah Açıcılar diye bir bölüm eklemiş ki kitabına, neler yok ki! Mini mini pizzalar, kabaklı ıspanaklı kiş, köri soslu tavuk pane.


Malzemeler: 
Mantı Çorbası (6 kişilik) - 1 paket hazır mantı, 1 konserve nohut, 1 yemek kaşığı salça, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı un, 6 bardak ılık su, 1’er tutam pul biber, nane, sumak, 2 diş sarımsak, tuz, biber.

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

Yapılışı:
 Mantıyı bir tencerede pişirme talimatlarına göre haşlayın. Bir diğer tencerede sıvı yağ ile salçayı kavurun. Doğradığınız sarımsağı ve unu ilave edip karıştırın. Ilık su ekleyin. Baharatlarla tatlandırın. Nohutları ekleyin ve yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Mantıları ilave edin ve 10 dakika kadar orta ateşte pişirin. 
#Yağız İzgül
#tadında yemekler
#yemek
#tarif
9 yıl önce