|

IMAX’le sinemanın büyülü dünyası

Kanadalı eğlence teknolojileri firması olan IMAX Corporation, tarafından bulunan ve geliştirilen İmax, bugüne dek yapılmış en gerçekçi üç boyutlu film izleme deneyimi sunuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/12/2014 Pazar
Güncelleme: 20:45 - 20/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak

Bu ara vizyona birbiri ardına üç boyutlu film giriyor. Üç boyutlu teknolojiler ise bu filmleri hem ses hem de görüntü olarak daha net izlememize imkan tanıyor. Kanadalı eğlence teknolojileri firması olan IMAX Corporation tarafından bulunan ve geliştirilen İmax, bugüne dek yapılmış en gerçekçi üç boyutlu film izleme deneyimi sunuyor. IMAX, duygularınızı kapıyor ve sizi olduğunuz yerden alıyor ve sinemanın büyülü dünyasına götürüyor. Normal bir film karesi 35 mm formatındayken IMAX filmleri 70 mm. Filmi izlemiyor adeta içinde yaşıyorsunuz. Dünyada üç çeşit IMAX var. IMAX Dome, IMAX 3D ve IMAX HD. IMAX Türkiye’de sayılı sinema salonlarında var. Giderek yaygınlaşmasını temenni ediyoruz.


WİRE DEVRİ BAŞLIYOR

Akıllı telefonların giderek yaygınlaşmasıyla Whatsapp gibi anlık mesajlaşma uygulamaları görsel ve işitsel özellikler kazanmaya devam ediyor. 3G teknolojisinin gelişmesi internet hızımızı arttırdığı gibi büyük boyutlu içerikleri göndermemizi ve paylaşmamamızı da hızlandırdı. Artık çok kısa sürece küçük videolar ve görseller gönderebiliyoruz. Klasik manada mesajlaşan insan sayısı neredeyse bir avuç kaldı. İnternet üzerinden görüntülü görüşme  yapmamızı sağlayan en büyük ağlardan biri olan Skype da anlık mesajlaşmaya el attı. Skype, Wire, isimli uygulamayı piyasaya sürdü. Wire, arama, mesajlaşma, fotoğraf ve video gönderme gibi tüm ihtiyaçları karşılıyor. 


KULAKLIK ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ

Çoğumuz evden işe ya da işten eve giderken müzik dinliyoruz. Biraz yaşadığımız rutin stresten biraz da şehrin gürültüsünden kaçıyoruz bu şekilde. Müzik dinlemeyi çok da seviyoruz ama kullandığımız kulaklıklara ne kadar dikkat ediyoruz. Kulaklık alırken ergonomik, kulağımızı rahatsız etmeyen kulaklıklar tercih etmeliyiz. İlla pahalı bir marka olması, servet harcamanız gerekmiyor. Makul bir fiyata standardın biraz üzerinde bir kulaklık işinize yarayacaktır. Kulakiçi kulaklıklar sağlık açısından denenmeden alınıyor. Siz de kulakiçi kulaklıklarınızı başkalarıyla paylaşmayın.


JPEG’İ TAHTINDAN EDECEK

İnternette kullanılan hakim görsel formatı ezel evvel JPEG’di. GIF ve PNG’nin önünde hala en popüler format olmaya devam ediyor ancak JPEG’in bu egemenliğine son verecek bir dosya formatı, Fransız programcı Fabrice Bellard tarafından geldi. FFmpeg ve QEMU’nun geliştiricisi olan Bellard’ın, BPG (Better Portable Graphics) ismini verdiği yeni dosya çözümleme sistemi fotoğrafın boyutunu düşürürken görüntü kalitesini arttırıyor. Yani artık internete bir fotoğraf yüklemeniz gerektiğinde JPEG’den daha az yer kaplayan görseller kullanabiliyorsunuz.

#IMAX
#sinema
#bilet
#film
9 yıl önce