|

İnsanlık iyiliği O’ndan öğrendi

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kutlu Doğum Haftasında belirlenen teması, “Hz. Peygamberimizle Birlikte Yaşama Ahlakı”olarak belirlendi. Biz de, ünlü isimlere “Hazreti Peygamber sizin için ne ifade ediyor, Efendimizin hangi ahlakını hayatınıza aksettirdiniz ve hayatınızdaki önemi nedir?" sorularını yönelttik.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/04/2015 Pazar
Güncelleme: 20:04 - 18/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak
TULUYHAN UĞURLU


Yaratılmışlara sabrı gösterdi

Besteci ve piyanist Tuluyhan Uğurlu, Peygamber Efendimizin bütün yaratılmışa karşı sergilediği sabır, hoşgörü ve sevginin en büyük örneği olduğunu ifade ederek, “Bütün insanların şu anda ihtiyacı olan tek şey, sadece insanlara değil hayvanlara ve bitkilere bile sevgi ile yaklaşması… Biraz sonra kendisine suikast yapılacağını bildiği halde sokakta gördüğü çocuklarla oyun oynaması, onların gönlünü aldıktan sonra yoluna devam etmesi ise insanlık örneğinin en zirve halidir diye düşünüyorum. Ve ben de Peygamberimizin bu ahlakını hayatımda tatbik ediyor ve çok mutlu oluyorum. Tanısam da tanımasam da sokaklarda oynayan çocukları gördüğüm zaman ben de aralarına karışıp oyun oynuyorum. Kedileri seviyorum, onun gibi sevmeye çalışıyorum. Kadınlara karşı nazik davranıyorum” diyor.



LEYLA İPEKÇİ


Bilin ki allah'ın elçi'si aranızdadır

Leyla İpekçi, “Kim Allah ve Resul'e itaat ederse onlar, Allah'ın kendilerine nimet verdiği peygamberler, sıddıklar, şehitler ve salihlerle beraberdir. Onlar ne güzel arkadaştır' deniliyor Kuran'da… Yani Mâşuk'un gönlünde doğmak; yeniden dirilişin, ikinci kez doğumun anlamını açacak bize. Bunu kendimizde ispat etmekle yükümlüyüz. “Bilin ki Allah'ın Elçi'si aranızdadır” ayetini “Resulullah'ın (sav) her surette bir suret bulma makamı olduğunu ve bu haliyle O, suretlerin tümünde tecelli eder” sözü üzerinden bakmayı öğrenmek önemli diye düşünüyorum. 'Ol gönlü' fethetmeye niyetlenelim. Çünkü o zaman Sevgilinin neden “habibim” diye övüldüğünü anlamaya doğru bir adım atmış oluyoruz. Sevmenin, övmenin anlatılamayacağı, ancak herkesin ferdi olarak yaşayabileceği bir sır bu” diyor.



ÖZGE UZUN


Peygamberimizin bütün hayatı ayrı bir ders

Televizyon dünyasının tanıdık siması Özge Uzun, Peygamber Efendimizin bütün yaşamının örnek olduğunun altını çizerek, “Peygamberimizin insana, evlada, ayrımcılığa, aileye, topluma, kadına, erkeğe bütün âlemle ile ilgili söylediklerinin hepsi çok kıymetli. O yüzden şunu söyleyebilirim ki, yasadığım her sınavda, iyilikte hatta kötülükte Kur'an-ı Kerim ve hadisler yolumu aydınlatıyor... Herkese, dini dili ırkı inancı ne olursa olsun, her canlıya özenli ve saygılı davranmaya çalışıyorum... Kimseden nefret etmeden, fikrine katılmasam da saygı duyarak, yine de elinden tutmaya çalışarak. Bana taşla gelene gülümsemeye çalışıyorum. Bu dönemde elbette bunu yapmak bazen çok zorlaşıyor. Ama ben uslanmaz bir hümanistim. Ve bunu bana Peygamberim öğretti…” şeklinde düşüncelerini açıklıyor.








#Kutlu Doğum Haftası
#tuluhan uğurlu
#leyla ipekçi
9 yıl önce