|

İstanbul'un en iyi pirzolası bu köşkte

Güzelim eski et lokantalarını mumla arayanlar için bu hafta Paşa Köşkü Et Lokantası’nı ziyaret ettik. 2012 yılında mekanı belediyeden devralarak köşke çeviren Uğur Tayfur, İstanbul’un en iyi pirzolasının burada olduğunu söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2015 Pazar
Güncelleme: 18:26 - 14/02/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Nerede o güzelim et lokantaları, şimdi her yerde lüks steakhouse’lar... Abartılı menüler… Nasıl pişirildiğini bilmediğimiz etler... Kibarlıktan karnımızı doyuramadığımız günler…


Diyenlerdenseniz bu hafta sizin için İstanbul’un en güzel et lokantalarından birini ziyaret ettik. Paşa Köşkü. 2012 yılına kadar belediyenin işlettiği yeri o yıl Uğur Tayfur devralıyor ve köşk haline getiriyor. Bahçesi ve geniş alanlarıyla İstanbul’da bu tarz bir restoran bulmak çölde vaha bulmakla eşdeğer. 


KENDİNİZİ ÖZEL HİSSEDİN

Ferah ferah yemeğinizi yemek, araç gürültüsünden uzak tertemiz bir hava solumak istiyorsanız Paşa Köşkü’ne uğrayın. Paşa Köşkü’nün müdavimleri de var, zaten buradaki lezzetleri tadıp da müdavim olmamak ne mümkün. Tayfur, şakayla karışık “İstanbul’un en iyi pirzolası bizde” diyor.


Paşa Köşkü, yerleri duvardan duvara halı ile kaplı, farklı büyüklükte odalardan oluşan çok katlı bir restoran. Restoran kelimesi hafif kalıyor. Zümrüt, Yakut, Kehribar, Turkuaz ve Mercan isminde beş salon bulunuyor. Beşi de birbirinden farklı büyüklükte ve hepsinde kendinizi özel hissediyorsunuz. 


GÖZ DE MİDE DE DOYUYOR

Eğer özel bir toplantı için yemeğe çıkacaksanız ve kalabalık misafirlerinizi ağırlamak istiyorsanız bu salonlardan birini seçebilirsiniz. Hafta içi sabahları serpme ve kahvaltı tabağı ile her gün, ayrıca Pazar sabahları açık büfe kahvaltısıyla da dikkat çekiyor Paşa Köşkü. 


Pazar sabahları, şarküteri ürünlerinin eşsiz tatlarını farklı ve eşsiz bir sunum ile Anadolu’nun kadim mutfak kültürünün vazgeçilmezleri olan kaymak, kuymak, mıhlama, menemen, gözleme, sucuklu yumurta, börekler ve zeytinyağlılar açık büfede gözlerimiz kadar karnımızı da doyuruyor.


Herkese göre et

Bahçeye adım attığımızda çok güzel bir mangal evi karşılıyor bizi, etrafında büyük çınar ağaçlarının kapladığı. Buradaki masalarda mangal bulunuyor ve kendi etinizi kendiniz pişiriyorsunuz. İstanbul’un orta yerinde odun ateşinde kendi etini pişirme fikri herkesi cezbediyor. Kimisi az pişmiş, kimisi çok pişmiş eti tercih eder. Mangal Evi sayesinde etinizin ne kadar pişmesi gerektiğine de siz karar veriyorsunuz. Tayfur’un da dediği gibi pirzola gerçekten çok lezzetli. Et konusunda Paşa Köşkü’nün farkı ortada. Lahmacun, Adana ve Urfa kebapları, Gaziantep’in meşhur patlıcan kebabı, köfteler de damak tadına hitap ediyor. Taşfırında pişirilen

ve tereyağı eşliğinde sunulan kaşarlı, kıymalı, pastırmalı, kuşbaşılı ve karışık pideler buraya özel.
#pirzola
#et yemekleri
#lokanta
9 yıl önce