|

Kayseri’den Meksika’ya

Lokma dergisi, Mart sayısında her sayfası baharı müjdeleyen tariflerle dolu olarak karşımıza çıkıyor. Bütün güzel tariflerin yanı sıra dünya mutfağında Meksika, yöresel lezzetlerde Kayseri mutfağı bu sayının konukları oluyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/03/2015 Pazar
Güncelleme: 21:27 - 13/03/2015 Cuma
Yeni Şafak

Baharı Lokma dergisinin yepyeni lezzetleriyle karşılamaya ne dersiniz? Kışın gri havasından kurtulup kendinizi taptaze sofralara bırakmaya hazır olun. Çünkü Lokma’nın her sayfası baharı müjdeleyen taze tariflerle dolu. Tartlar, turtalar, ıspanak, yumurtalı tarifler, muzlu tatlar, Kayseri ve Meksika yemekleri, detoks içecekleri ve levrekli tarifler bu sayının çerçevesini oluşturuyor. Ufak hediye fikirleri ve çocuklara özel beslenme önerileri de dergide yer alıyor. 


KIŞLIKLARI BİTİRME ZAMANI

Hatice Özdemir Tülün’ün Genel Yayın Yönetmenliğinde hazırlanan derginin yemek editörlüğünü Burçin Bilge Sarıkaya yapıyor. Fotoğrafları Sezer Alçınkaya çekiyor. Yasemin Darbaz Karaca konsept ve stil uygulamalarını hazırlıyor. Fatma Hazan Türkkol, giriş metinlerinim ve yazı işlerini tamamlıyor. Reyhan Cerit Bala da sanat yönetmenliğini yapıyor ve ortaya elinizden düşürmeyeceğiniz bir lezzet dergisi çıkıyor.


Anadolu kültüründe sebzeleri kurutma geçmişten günümüze gelen bir gelenek. Kışın tüketilmesi için taze taze toplanan sebzeler güneşin kavurduğu yaz günlerinde bahçeye veya evlerin çatılarına iplere bağlanarak asılıyor. 


Yazın kuruttuğunuz sebzelerini kışın bitiremediyseniz Lokma derginizle birlikte ücretsiz verilen Kurutulmuş Sebzeler kitapçığı işinizi kolaylaştıracak. 


Kitapçıkta kuru sebze dizili ipler yazdan kurulmuş bir kış hayaline benzetiliyor ve 8 eşsiz tarif bulunuyor. Harissa Sos, Karışık Kuru Sebze Çorbası, Etli Nohutlu Kuru Bamya, Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması, Etli Kuru Patlıcan ve Kabak Dolması, Kuru Sebzeli Güveç, Kuru Domatesli Makarna.


Emsan’sız olmaz

Amatör ya da profesyonel fark etmeksizin mutfaklarda herkes iyi bir şef olmak için çabalar. İyi bir şefin de tercihi keskin bıçaklardır. Emsan’ın, mutfağın şefleri için ürettiği Matriks Paslanmaz Çelik Bıçakları, malzemenin bıçak üzerine yapışmasını engelleyen özel kanalları ve keskinliğiyle mutfakta harcanan zamanı yarıya indiriyor. Çelikten üretilmiş ve keskinliğini uzun yıllar koruyan Emsan Matriks Paslanmaz Çelik Bıçaklar özel tasarım cam ve bambu ağacı standı ile mutfaklara farklı hava katıyor.

#lokma dergisi
#meksika
#yöresel lezzetler
#mutfak
9 yıl önce