|

Kaz gelecek yerden

Osmani’de aralık ayına özel Kars kazı ve Doğu Anadolu yemeklerinden oluşan özel bir mönü oluşturuldu. Kars soğuğunda yağlanmış Kars kazından yapılan dolma bu ayın favorisi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/12/2014 Pazar
Güncelleme: 19:16 - 20/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul’da yaşayanlar maalesef Anadolu’nun birçok lezzetinden mahrum kalıyor. Mesafeler arttıkça yöresel yemeklere olan ilgi ve alakamız da azalıyor. Fakat hepimiz biliriz, hangi şehrin hangi yemekleri meşhur diye. Bu yüzden Kars deyince aklımıza hemen kar ardından da o meşhur kazı gelir. Yemek için kış ayını beklemek şarttır. Soğuğu iyice

yemiş kaz eti daha bir lezzetlidir.

ARALIK AYINDA KAZ YEMEĞİ

İstanbul’da bu güzel lezzeti nasıl bulacağız diyenleri duyar gibiyim. Merak etmeyin, Kars kazı ayağınıza geldi! Kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyin ve yolunuzu İstinye Park’ta bulunan Osmani’ye düşürün. Çünkü Osmani mutfağına Aralık ayında ‘Kaz ve Anadolu Kış Yemekleri’ konuk oluyor. Daha önceden de duymuşsunuzdur Osmani, Anadolu mutfaklarını başarıyla İstanbul’a taşıyor.Her ay, başka bir şehrin meşhur yemeğini tabaklarımıza getiriyor. Kars yemek kültürünün efsaneleşmiş tadı olan Kars kazını kar yağdıktan sonra yağ tutmasıyla ayrı bir lezzete kavuşuyor. İşte Osmani’de Kars kazı, özel tarifli dolmasıyla yeni yıla girerken sofralara konuyor. 


KARDA YAĞLANACAK!

Özüne sadık reçeteleriyle hazırladığı 100’den fazla çeşit Türk yemeği ile lezzet düşkünlerinin vazgeçilmesi olan Osmani’de sadece kaz yok. Doğu Anadolu’nun en özel kış yemekleri de yine aralık ayına özel mönüde arz-ı endam ediyor. 

İsteyenler Osmani’de, isteyenler siparişle evlerinde de tadabiliyor bu leziz yemekleri.  Kışın doğu bölgesinin en önemli protein kaynağı olan ve tadını başka bölgelerde bulamayacağınız bir lezzet olan Kars Kazı, her gün farklı bir tarifle pişirilecek. Osmani’nin şefi, Kars kazı hakkında gerekli araştırmaları yapıp mönüsünü öyle hazırlamış. Önemli noktaları şöyle sıralıyor: “Kaz etinin lezzetinde rakım ve soğuk hava çok etkili. Biz burada yağlanması için ayazda bekletilmiş kazlar kullanacağız. Kaz tiriti, ayazda kurutulan kazların özel tarifli dolması, kaz çekmesi ve kaz butunun yanısıra, hengel, kabulca pilavı ve buğday çorbası gibi özel tariflerimiz de olacak.”
#kaz
#osmani
#yemek
9 yıl önce