|

Kontrolsüz güneşlenmek AIDS kadar tehlikeli!

Baharın gelmesiyle birlikte güneş de yüzünü iyiden iyiye göstermeye başladı. Gardroplarımızda kışlıklar yerini rengarenk yazlıklara bırakıyor. İşte içimizi kıpır kıpır eden bahar aylarında her şey iyi giderken kaşıntı, kızarıklık ve kabarıklık şeklindeki güneş alerjileri keyfimizi kaçırmasın!

00:00 - 23/05/2010 Pazar
Güncelleme: 23:06 - 22/05/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Kontrolsüz güneşlenmek AIDS kadar tehlikeli!
Kontrolsüz güneşlenmek AIDS kadar tehlikeli!

Baharın gelmesiyle birlikte güneş de yüzünü iyiden iyiye göstermeye başladı. Gardroplarımızda kışlıklar yerini rengarenk yazlıklara bırakıyor. İşte içimizi kıpır kıpır eden bahar aylarında her şey iyi giderken kaşıntı, kızarıklık ve kabarıklık şeklinde güneş alerjileri keyfimizi kaçırmasın.

Sadece yaz aylarında güneş alerjisi olacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tam tersine güneş alerjileri bahar döneminde daha çok görülüyor. Çünkü kıştan yeni çıkan deri henüz güneşe karşı doğal önlemlerini almadığı için hazırlıksız yakalanıyor. Güneş alerjilerine maruz kalmamanın birinci kuralı ise güneşten korunmak. Medical Park Fatih Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Fatma Gündüz; bahar aylarında gelişebilen güneş alerjisini ve korunma yollarını anlattı. Kıştan yeni çıkan derinin henüz güneşe karşı doğal önlemlerini almadığı için hazırlıksız yakalandığını belirten Yıldırım, özellikle güneş gören yüz, kol ve ellerin üstünde, boyun ve kulaklar gibi bölgelerde değişik şiddetlerde kızarıklık, kabarıklık ve içi su dolu kabarcık şeklinde oldukça kaşıntılı alerji belirtilerin ortaya çıktığını söylüyor. Fatma Yıldırım, güneş alerjilerine maruz kalmamak için birinci kuralın güneşten korunmak olduğunu belirtiyor. Yıldırım'ın tavsiyeleri şöyle:



GÜNEŞTEN KORUNMAK İÇİN BUNLARI YAPIN
  • Her 6 ayda bir vücudunuzdaki benlerde şekil, renk ve büyüklük bakımından değişiklik olup olmadığını kontrol edin.


    GÜNEŞ BAŞIMIZA KÖTÜ İŞLER AÇIYOR
  • Açık tenli ve renkli gözlü insanlar güneşten daha çok zarar görürler; çünkü pigmentlerin doğal koruyuculuğundan mahrumdurlar.

  • 14 yıl önce