|

Kötü kavgamız

Şükran Çifci
00:00 - 6/06/2010 dimanche
Güncelleme: 22:19 - 5/06/2010 samedi
Yeni Şafak
Kötü kavgamız
Kötü kavgamız

Yeniden yaz geldi. Artık havalar iyice ısındı. Akşamüstü, oyun zamanıdır. Ödevlerimden fırsat buldukça oyun oynamaya çıkıyorum. Uzayan akşamüstü bizim en keyifli anlarımız. Ama bugün pek de keyifli geçtiğini söyleyemem. Aslında başta hepimiz top oynarken çok eğleniyorduk. Sonra diğer arkadaşlar da bize katıldı: Pınar, Seda, Yunus, Melih, Melis ve ben. Melis'e önceden beri çok kızıyorum. Oyunda sürekli mızıkçılık yapıp tadımızı kaçırıyor, hak etmedikleri halde kazanmış gibi davranıyor. Bugün de aynı şeyi yaptı ve ben maalesef bu sefer diğerleri gibi sabırlı olamadım ve Melis'e çok kızdım. O da benim haksız olduğumu söyleyince olanlar oldu. Bu konuşmalar bir süre sonra kavgaya dönüştü ve çok komik bir şekilde birbirimize girdik:

-Sen tam bir oyunbozansın!

-Asıl sen öylesin, bütün girdiğin oyunlarda hep hile yapıyorsun ve haksız halde kazanıyorsun.

İşte bu cümleler büyüdü büyüdü ve gitgide çok daha çirkin sözlere dönüştü. Daha önce hiç bu kadar sinirlendiğimi hatırlamıyorum. Arkadaşlarımın araya girmesiyle birbirimizden biraz uzaklaştık, ama o da ben de hala bağırmaya devam ediyorduk. Bir müddet sonra bu hareketimden ne kadar utandım anlatamam. Sinirle eve geldim ve hemen odama geçtim. Zaten gözyaşlarımı artık tutamıyordum. Hem nasıl öylesi cümleler kurduğuma hem de birbirimize girmemize üzülüyordum, ama içten içe de hala Melis'in şımarık hallerini hatırlayıp çok sinirleniyordum. Annem yanıma geldi. 'İyi misin canım?' der demez, ben daha çok ağlamaya başladım.

-Anne biz Melis'le kavga ettik, hem de herkesin önünde çok kötü şeyler söyledim. Ben haklıydım, ama söylediklerim yüzündün sanki ben haksızmışım gibi oldu…

Annem sonuna kadar beni dinledi ve olayı diğer arkadaşlarımla da konuşacağını belirtti ve şöyle söyledi: 'Diğerleri de böyle hileci birine eminim en az senin kadar sinirlidir, arkadaşlarınla bir olup onun hatasını anlamasını sağlayın. Bir süre oyuna almayın ya da öyle davranmaya devam ederse arkadaş olamayacağınızı belirtin. Ben eminim ki böyle bir durumda mutlaka kendi yanlışını görecektir. Sana gelince ne kadar sinirlenirsen sinirlen, söylediklerine dikkat etmelisin ve asla kötü şeyler söylememelisin. Gördüğün üzere haklıyken pekâlâ haksız olabilirsin. Şimdi söylediklerin için özür dilemen ve yaptıkları için onu uyarman gerek.'

- Ben nasıl öyle şeyler söyledim, off

çok utanıyorum…

-Ayhhh, ablam küfür mü etmiş, ne ayıpppp?

-Oğlum senin ne işin var kapıda?

-Esas senin yaptığın ayıp Ali, kapı dinlenir mi hiç?

- Ama sen ağlıyodun, ben de çok merak ettim.

- Gelip sorabilirsin Ali, bir daha kapıdan birilerini dinlediğini görmeyeceğim…

Ali sevimli görünmeye çalışsa da annemin ve benim ciddiliğimizden korkmuştu ve istemeye istemeye özür diledi:

-Özür dilerim, ama bence sen de küfür etmemeliydin, keşke beni çağırsaydın.

-Sen ne yapıcaktın ki?

-Bu güçlü kollarımla onu cezalandırırdım...

Güçlü diye gösterdiği minicik kolu görünce kendimi gülmekten alamadım.

-Evet ya, sen süpermendin di mi Ali, keşke sen de olsaydın, beni korurdun?

-Tabiii ki...

Kollarını gösterirken öyle bir havası vardı ki Ali, gerçekten kendini süperman sanıyordu. Annem neşelenmemize sevinse de ikimize de söz verdirdi: Ali, artık kapı dinlemeyecekti ama bence bu pek de mümkün değil, ben de arkadaşlarımdan ve de Melis'ten kötü sözlerim için özür dileyecektim, bir daha da haklı olsam bile küfürle konuşmayacaktım. Şimdi, geçen hafta verdiğim söz üzere uçurtma yapmaya gitmeliyim


Ne okuyalım? Ne yapalım?

İyilikleri Unutmuyorum

Yayınevi: Timaş Yayınları

Kitap hakkında: İyilikleri Unutmuyorum' kitabında desteklenen ve

İlköğretim Programında Yer Alan Kazanımlar

Bu kitabın okuru,

* Aile ve akraba büyüklerinin çocukluklarını araştırır.

* Ailesinin ve dostların kıymetini bilir.

* Sevdiği insanlarla ilişkilerini sıcak ve canlı tutar.

* Kendisine yapılan iyilikleri unutmaz.* Arkadaşları ve aile büyükleriyle yakından ilgilenir, onların sevinç ve üzüntülerini paylaşır.


Müzisyen İnek Sırma (3-7yaş)

Kitabın yazarı: Geoffroy de Pennart

Yayınevi: Kır Çiçeği Yayıncılık

Kitap hakkında: Sırma, ülke çapında düzenlenen bir müzik yarışmasına katılmak için, yaşadığı çiftlikten büyük şehre gidip orkestralara başvuruyor. Ama o da ne? Renginden boyuna, otoburluğundan giysilerine kadar bir sürü engel çıkıyor önüne. Oysa bütün bunların müzikle ne ilgisi var?


BİZE YAZIN!
Sevgili Çocuklar! Bu sayfada sizin çalışmalarınıza da yer veriyoruz. Resim, şiir, hikaye, masal gibi çalışmalarınızın yanı sıra çektiğiniz fotoğrafları bir zarfa koyarak Yeni Şafak Pazar, Yeni Doğan Mahallesi Kızılay Sok. No:39 Bayrampaşa / İstanbul adresine ya da elektronik posta ile pazar@yenisafak.com.tr adresine gönderebilirsiniz. Masallarınız sürpriz hediyeler kazanabilir.


il y a 14 ans